Sve po ustaljenom rasporedu

Ministarska omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je da svi sportski savezi u Srbiji treba da se ponašaju kao da je stanje u zemlji normalno.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 10.11.2009.

15:46

Default images

Ona je, povodom širenja novog gripa H1N1, istakla da će se u Srbiji utakmice i treninzi održavati po ustaljenom rasporedu, sve do donošenja drugačije odluke nadležnih organa. Ministarstvo je apelovalo da se posebno vodi računa o merama higijene,kako za takmičare,tako i za posetioce sportskih manifestacija i stručne štabove,ne bi li se tako sprečilo širenje virusa.

Ministarka je naglasila da će savezi, ukoliko bude proglašena epidemija, odmah biti upoznati sa predviđenim merama za suzbijanje bolesti.

Samardžić Marković je novinarima rekla da se, zasad, razmatra mogućnost da na jednom mestu ne bude okupljeno više od pet ljudi i navela da, dok ne bude proglašena epidemija, ne želi da doprinosi širenju panike, pošto panici nema mesta.

"Ukoliko se proglasi epidemija, ja ću biti zagovornik da se odlučuje pojedinačno, jer ne vidim razloga da se zabrane utakmice tamo gde nema zaraze", rekla je ona, dodajući da će Ministarstvo sačekati odluku nadležnih o epidemiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: