Vladimir Šmicer selektor Češke

Bivši fudbalski reprezentativac Češke Vladimir Šmicer postavljen je na mesto selektora nacionalnog tima, samo dan nakon što je završio igračku karijeru.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

14:50

Default images

U saopštenju Fudbalskog saveza Češke navodi se da će 36-godišnji Šimicer putovati sa ekipom na turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Šmicer je u dresu nacionalnog tima odigrao 81 utakmicu, na kojima je postigao ukupno 27 golova. On je bio je član tima koji je 1996. godine igrao u finalu Evropskog prvenstva, kao i u polufinalu EP 2004. godine.

Šmicer, koji će na novoj funkciji saradjivati sa trenerom Mihalom Bilekom, kao igrač je nastupao za Slaviju iz Praga, Lans, Liverpul i Bordo.

Sa engleskom ekipom osvojio je Kup UEFA 2001, kao i Ligu šampiona četiri godine kasnije, sa Slavijom je tri puta bio prvak Češke, dok je sa francuskim Lansom bio šampion Francuske.

Šmicer je prethodno, u ponedeljak, odlučio da prekine igračku karijeru zbog zdravstvenih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: