Rehagel saopštio spisak za Ukrajinu

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke Oto Rehagel objavio je sastav za dvomeč sa Ukrajinom u baražu za Svetsko prvenstvo 2010 u Južnoj Africi.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 09.11.2009.

19:02

Default images

Iznenađenje na spisku od 22 pozvana igrača je talentovani napadač Olimpijakosa Kostas Mitroglu, koji je prekomandovan iz mlade nacionalne selekcije. Dvadesetjednogodišnji Mitroglu ove sezone pruža impresivne partije u dresu Olimpijakosa i mogao bi da u tandemu sa iskusnim Angelosom Haristeasom predstavlja udarni tandem Grka na predstojećim susretima sa Ukrajincima.

"Oduševljen sam što me je Rehagel pozvao u reprezentaciju. Želim da pomognem ekipi u odlučujućim mečevima koji nas očekuju", izjavio je napadač aktuelnog grčkog šampiona.

Pored Mitroglua, Rehagel je u sastav uvrstio još jednog mladog napadača, Vasilisa Kucijanikulisa iz solunskog PAOK-a, koji će zameniti povređenog Joanisa Amanatidisa iz frankfurtskog Ajntrahta.

U prvoj utakmici baraža za Mondijal 2010. u Južnoj Africi reprezentacija Grčke dočekuje Ukrajinu 14. novembra na Olimpijskom stadionu u Atini, a revanš je četiri dana kasnije u Donjecku.

Na spisku nemačkog stručnjaka, pod čijim je vođstvom Grčka 2004. godine osvojila titulu prvaka Evrope, nalaze se sledeći fudbaleri:

Golmani: Kostas Halkijas (PAOK), Mihalis Sifakis (Aris), Aleksandros Corvas (Panatinaikos).

Odbrana: Sotiris Kirgijakos (Liverpul), Evangelos Moras (Bolonja), Sokratis Papastatopulos (Đenoa), Lukas Vintra (Panatinaikos), Nikos Spiropulos (Panatinaikos), Vasilis Torosidis (Olimpijakos), Avram Papadopulos (Olimpijakos).

Sredina terena: Grigoris Makos (AEK), Kostas Kacuranis (Panatinaikos), Jorgos Karagunis (Panatinaikos), Sotiris Ninis (Panatinaikos), Aleksandros Ciolis (Panatinaikos), Vasilis Plijacikas (Šalke).

Napadači: Angelos Haristeas (Nirnberg), Jorgos Samaras (Seltik), Teofanis Gekas (Bajer Leverkuzen), Dimitris Salpigidis (Panatinaikos), Kostas Mitroglu (Olimpijakos), Vasilis Kucijanikulis (PAOK).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: