‘Orlići’ počeli pripreme u NS

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom “Hotelu M” i otputovala u Novi Sad gde će obaviti pripreme za poslednje dve utakmice ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

17:51

Default images

‘Orlići’ u nedelju od 13 časova na stadionu “Karađorđe” dočekuju Norvešku u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine, dok tri dana kasnije u Kopenhagenu igraju prijateljsku utakmicu protiv Danske, koja će biti domaćin Šampionata ‘starog kontinenta’.

Selektor Ratomir Dujković je na pripreme pozvao 24 igrača, ali je zbog povrede napadač OFK Beograda Nemanja Milić otkazao.

Posle četiri odigrane utakmice u Grupi 7 kvalifikacija Srbija ima šest osvojenih bodova i nalazi se na deobi drugog mesta, iza vodeće Slovačke, koja ima četiri boda više, a da bi izborili dalji plasman ‘Orlići’ nemaju pravo na kiks.
Beta
Atmosfera je, kao i obično, odlična, veći deo tima se okupio. U toku dana očekuje se dolazak četvorice internacionalaca, Aleksandra Ignjovskog, Nemanje Matića, Marka Milinkovića i Miloša Bosančića. Mislim da su svi igrači svesni da nam je utakmica protiv Norveške najbitnija u 2009. Godini jer nas pobeda ostavlja u dobroj poziciji za nastavak kvalifikacija”, rekao je Dujković na početku mini priprema.

Dujković je istakao da je cilj nacionalog tima u drugom delu kvalifikacija jasan, ostvatiri četiri pobede.

Ukoliko želimo da prođemo dalje moramo da savladamo sve naše rivale u preostala četiri meča. Mislim da su ovi mladići sposobni da to učine, njihov kvalitet nikada nije bio sporan, samo je pitanje kako će prići utakmici, zbog toga je uz rezultat protiv Norveške bitna i prijateljska utakmica u Danskoj”, naglasio je Dujković.

Za predstojeće dve utakmice Dujković je pozvao sledeće igrače:
golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički).
odbrana: Aleksandar Ignjatović (Fejenord), Milan Milanović (Lokomotiva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan); Rajko Brežančić (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan).
sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelsi), Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Marko Milinković (Košice).
napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: