Buemi ostaje u ekipi Toro Roso

Švajcarac Sebastijan Buemi i naredne sezone u šampionatu Formule 1 će braniti boje ekipe Toro Roso.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

14:42

Default images

Buemi, koji je na početku tek završene sezone bio jedini debitant, u četiri navrata u toku ovogodišnjeg šampionata je bio među osvajačima bodova. Jedini švajcarski vozač u Formuli 1 je sezonu završio sa šest bodova i istakao je da je zahvaljujući svojim izdanjima zadržao mesto u ekipi sa sedištem u Faenci.

Imao sam kontakte sa ostalim timovima zahvaljujući dobrim rezultatima pri kraju sezone. Tojota je bila jedna od mogućnosti, ali su pregovori stopirani zbog odluke o napuštanju Formule 1. To nije bila jedina ponuda, ali sam na kraju odlučio da ostanem u ekipi Toro Roso i naredne godine”, istakao je Buemi.

Švajcarski vozač je, takođe, dodao da očekuje da će mu klupski kolega i naredne godine biti Španac Haime Algersuari, koji je od trke za Veliku nagradu Mađarske zamenio Sebastijana Burdea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: