Primera: Pobede Sevilje i Valensije

Valensija je savladala Saragosu sa 3:1, a u ostalim nedeljnim mečevima 10. kola španske Primere pobede su ostvarili Atletik, Sporting i Almerija.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

21:47

Default images

Meč između Valjadolida i Heresa završen je bez golova. Atletik Bilbao je savladao Rasing u Santanderu sa 2:0, Almerija je istim rezultatom kod kuće bila bolja od Osasune, dok je Sporting u Hihonu dobio Espanjol 1:0. U poslednjem meču kola Sevilja je pobedila Viljareal 3:2, a dva gola postigao je Luis Fabijano.

Valensija je relativno lako došla do šeste ligaške pobede na svojoj Mestaji, pošto je već posle prvog poluvremena vodila sa 3:0 protiv Saragose. Goste je ’načeo’ Huan Mata u 17. minutu, a zatim su Vilja i Ernandes za dva minuta dali dva gola i rešili pitanje pobednika.

Saragosa je do kraja ublažila poraz pogotkom Abela Agilara, ali više od toga nije mogla. Srpski reprezentativac Nikola Žigić presedeo je meč na klupi Valensije, dok se Ivan Obradović još nije oporavio od povrede.

Rasing i posle ovog kola ostaje jedini tim u Primeri koji nema pobedu na svom terenu, pošto je Atletik pogocima Gurpegija i Iraole iz penala slavio u Santanderu. Rasing je u velikoj krizi, pošto je u poslednjih sedam kola uzeo samo tri boda, dok je Bilbao drugom uzastopnom pobedom ponovo bliži vrhu tabele.

Gol Matea Bilića u 3. minutu doneo je trijumf Sportingu nad Espanjolom, koji je izgubio prvi put posle sedam kola. Almerija je, posle dva poraza, savladala Osasunu sa 2:0 i došla do treće ovosezonske pobede.

Derbi nedeljnog programa igrao se u Sevilji, gde je domaći tim dočekao Viljareal. ’Žuta podmornica’ je posle očajnog starta vezala dve pobede, ali je Sevilja ipak bila preveliki zalogaj. Brazilac Luis Fabijano postigao je vodeći gol u 9. minutu, ali je Rober Pires do poluvremena izjednačio.

U drugom poluvremenu svi pogoci viđeni su u razmaku od šest minuta – prvo je David Fuster kompletirao preokret i na kratko doveo goste u situaciju da razmišljaju o iznenađenju. Ipak, samo minut kasnije Fabijano je izjednačio, a reprezentativac Malija Fredi Kanute u 66. minutu postiže gol za konačnih 3:2 i sedmu ligašku pobedu Andalužana ove sezone.

Srpski reprezentativac Ivica Dragutinović nije bio u kombinaciji za tim Sevilje.

Rezultati desetog kola:
subota:

Hetafe – Deportivo 0:2 (0:1)
Mista 13, Felipe 59
Tenerife – Malaga 2:2 (2:1)
Martinez 18, Alfaro 37 – Edinjo 29, Lopez 78
Barselona – Maljorka 4:2 (3:1)
Rodrigez 11, 40, Anri 44, Mesi 87p – Njunjez 20, Keita 90

Atletiko Madrid – Real Madrid 2:3
Forlan 79, Aguero 81 – Kaka 5, Marselo 25, Iguain 64


Rasing Santander – Atletik Bilbao 0:2
Gurpegi 31, Iraola 75 (pen.)
Sporting Hihon – Espanjol 1:0
Bilić 3
Almerija – Osasuna 2:0
Hosećo 2 (auto-gol), Uče 90
Valjadolid – Heres 0:0
Valensija – Saragosa 3:1
Mata 17, Vilja 40, Ernandes 41 - Agilar 65
Sevilja – Viljareal 3:2
Fabijano 9, 61, Kanute 66 - Pires 29, Fuster 60

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: