Bitne pobede Evertona i Hal Sitija

Tri meča 12. kola Premijer lige odigrana su u subotu, a u duelima ekipa iz donjeg dela tabele pobede su ostvarili Everton i Hal Siti.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

18:29

Default images

’Karamele’ su gostovale u Londonu kod Vest Hema i pobedile sa 2:1. Hal je igrao protiv Stouk Sitija na svom terenu i posle preokreta u drugom poluvremenu uspeo da porazi devetoplasirane goste. U trećem meču nije bilo pobednika jer su Vigan i Fulam igrali 1:1. U poslednjem meču dana u derbiju igraju Čelsi i mančester junajted.

Everton je na ’Apton parku’ poveo u 27. minutu golom Luja Sahe. Francuz je preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u ugao Grinovog gola.

Bez svog najnoljeg strelca, Karltona Kola, tim Đanfranka Zole je bio neubedljiv u napadu, a gosti su to iskoristili u 64. minutu i stigli do velika dva gola prednosti.Jakubu Ajegbeni je poslao loptu u prostor za Goslina, a ovaj iz drugog pokušaja doneo 2:0 za Evrton.

Samo minut kasnije ’Čekićari’ ipak dolaze do pogotka i vraćaju se u igru. Dijamanti je dodao loptu do Stanislasa, koji je prebacio Hauarda, a Toni Hibert u pokušaju da izbije loptu poslao je u sopstveni gol.

Do kraja meča Vest Hem je imao još tri dobre prilike da izjednači, ali je Jobo šutirao neprecizno, dok je Hauard zaustavio pokušaje Hajnsa i Dijamantija, te osigurao tri boda za Everton koji je pobegao iz donjeg dela tabele.
Beta
Na meču Hala i Stouka prvi gol je postignut posle 30 minuta igre. Nakon nekoliko promašaja na obe strane, Eterington je iskoristio prostor koji su mu ostavili defanzivci Hala, utrčao u kazneni prostor i zakucao loptu iza Djuka za prednost Stouka.

Hal je znatno ofanzivnije krenuo u nastavak meča, a u 61. minutu je stigao i do izjednačenja. Olofinjana je pokupio loptu na 25 metara od gola i za razliku od prvog dela meča odlučio i da konačno šutira na gol gostiju što mu se isplatilo jer je lopta završila u gornjem uglu gola Sorensena za izjednačenje.

Do kraja utakmice situacija se potpuno preokrenula u korist ’Tigrova’. Tri minute pre kraja igrač Stouka, Dianje Fej je kasno i grubo startovao nad Barmbijem pa je dobio drugi žuti karton, što su domaći iskoristili i u nadoknadi vremena preko Holanđanina Venegora of Heselinka došli do treće pobede u sezoni. Tomas Sorensen je samo odbio šut Bularda, a Heselink zakucao odbijenu loptu u mrežu Stoukovog gola za 2:1.

Rezultati 12. kola Premijer lige:
Vest Hem – Everton 1:2 (0:1)
Hibert 65ag - Saha 27, Goslin 64
Hal Siti – Stouk Siti 2:1 (0:1)
Olofinjana 62, Heselink 90 – Eterington 29
Vigan – Fulam 1:1 (1:1)
Bojs 14 – Dempsi 39p
Čelsi - Mančester junajted

Subota:
Aston Vila – Bolton 5:1
Jang 5, Agbonalahor 43, Kerju 53, Milner 72, Kueljar 76 - Elmander 45
Blekburn – Portsmut 3:1
Roberts 53, 86, Nelsen 73 - O’Hara 15
Mančester Siti – Barnli 3:3
Rajt-Filips 43, Ture 55, Belami 58 - Aleksander 32p, Flečer 32, Mekdonald 87
Totenhem – Sanderlend 2:0
Kin 12, Hadlston 68
Vulverhempton – Arsenal 1:4
Kradok 89 - Zubar 28ag, Kradok 35ag, Fabregas 45, Aršavin 66

ponedeljak:
Liverpul – Birmingem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: