Pobede Milana, Đenoe i Parme

Fudbaleri Milana ostvarili su novu prvenstvenu pobedu, pošto su u 12. kolu italijanske Serije A, u Rimu, savladali Lacio rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

17:15

Default images

I ekipa Đenoe je nastavila seriju dobrih rezultata trijumfom nad Sijenom (4:2). Parma je kao domaćin savladala ekipu Kijeva (2:0), a istim rezultatom je završen i meč Kaljari-Sampdorija. Bolonja je bila ubedljiva protiv Palerma (3:1), dok su minimalne pobede su ostvarili i Bari i Fjorentina. Ekipa Barija je savladala Livorno, dok je Fjorentina bila uspeša na gostovanju u Udinama.

U derbiju kola, u nedelju uveče, u Milanu sastaju se ekipe Intera i Rome.

Fudbaleri Milana uspeli su da savladaju Lacio na Olimpiku i tako su stigli na treće mesto na tabeli italijanske Serije A. ’Rosoneri’ su došli do šestog trijumfa u sezoni golovima Tijaga Silve i Aleksandrea Pata.

Gosti su poveli u 21 minutu, kada je Silva izbliza glavom matirao golmana Muslera. Prethodno je Andrea Pirlo odlično izveo slobodan udarac. U 35. minutu na 2:0 je, takođe glavom, povisio mladi Brazilac, koji je na najbolji mogući iskoristio centaršut zemljaka Ronaldinja. Silva je u 64. minutu ponovo bio strelac, ali je ovoga puta greškom pogodio mrežu svog tima i tako postavio konačnih 2:1. Aleksandar Kolarov je odigrao svih 90 minuta za ’nebeskoplave’.
Beta
Đenoa je ponovo odigrala dramatičan meč na domaćem terenu, ali je na kraju ipak slavila protiv Sijene i tako stigla do šestog mesta na tabeli. Početak meča je pripao domaćima, koji su sa dva gola Hernana Krespa, kao i jednog pogotka Rafaelea Padalina posle samo 35 minuta igre već vodili rezultatom 3:0.

Međutim, kao i u duelu sa Lilom, Đenoa je pred kraj meča došla u situaciju da ugrozi svoj trijumf. Prvo je Mikele Paolući preciznim udarcem savladao golmana Skarpija u 80 minutu, da bi potom samo dva minuta kasnije i Masimo Makarone bio precizan posle kornera i vratio Sijenu u igru. Ipak, Serđo Flokari je golom u sudijskoj nadoknadi vremena doneo mir u domaći tim i srušio nade gostiju da će ipak stići do izjednačenja.

Bolonja je je protiv Palerma stigla do treće pobede u sezoni i do 15.mesta na tabeli. Domaći su poveli u 42. minutu preko Marsela Zalajete kome je asistirao Marko Di Vajo. Samo tri minuta kasnije Simon Kjer, posle dodavanja Fabricija Mikolija, donosi gostima rezultatski egal. Odmah na početku drugog poluvremena Zalajeta svojim drugim golom na meču ponovo dovodi Bolonju u vođstvo. Pogotku je prethodilo sjajno dodavanje Nikole Mingacinija. Konačan rezultat utakmice postavio je Marko Di Vajo u poslednjim trenucima meča.
Beta
Parma je pobedom nad Kjevom (2:0) stigla na deobu šestog i sedmg mesta sa ekipom Đenoe. Golove za Parmu postigli su Kristijan Zakardo u 42. i Davide Lanzafame 72. minutu.

Fudbaleri Kaljarija su protiv Sampdorije stigli do trijumfa tek u završnici meča. Gosti su dosta dugo odolevali sa igračem manje, pošto je u 42. minutu Marius Stankevičijus dobio direktni crveni karton.

Goste je načeo Daniele Konti u 85. minutu, da bi ih potom u sudijskoj nadoknadi vremena dotukao Alesandro Matri, posle kornera koji je izveo Konti .
I Fjorentina je u završnici stigla do sva tri boda na gostovanju u Udinama. Meč je odlučen u 84. minutu kada je slobodan udarac izveo Huan Vargas, a lopta zakačila Đovanija Paskvalea i prevarila golmana Samira Handanovića.

Bari je, takođe, minimalnim rezultatom slavio u duelu sa Livornom. Gol odluke postigao je Rikardo Aljegreti već u šestom minutu, iz slobodnog udarca.

Rezultati 12. kola Serije A:

subota:
Atalanta – Juventus 2:5 (0:2)

Valdes 51, Seravolo 71 - Kamoranezi 36, 37, Melo 55, Dijego 85, Trezege 87
Katanija – Napoli 0:0

nedelja:
Bari – Livorno 1:0

Aljegreti 6
Bolonja – Palermo 3:1
Zalajeta 42, 49, Di Vajo 90 – Kjer 45
Kaljari – Sampdorija 2:0
Konti 85, Matri 90
Đenoa – Sijena 4:2
Krespo 2, 18, Padalino 35, Flokari 90 – Paolući 80, Makarone 82
Lacio – Milan 1:2
Silva(ag) 64 – Silva 22, Pato 35
Parma – Kjevo 2:0
Zakardo 41, Lanzafame 72
Udineze – Fiorentina 0:1
Vargas 84
Inter – Roma 20:45

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: