EL: Prva pobeda Partizana

Košarkaši Partizana došli su do prvog trijumfa u novoj sezoni Evrolige pošto na svom terenu francuski savladali Orlean sa 78:71 (22:22, 23:18, 17:20, 16:11)

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

21:36

Default images

Najefikasniji u redovima 'crno-belih' na utakmici trećeg kola Grupe B najjačeg evropskog klupskog takmičenja bio je Aleks Marić sa 18 poena, uz devet skokova. Lester Bo Mekejleb postigao je 15, a Dušan Kecman 14. Kod Orleana istakao se Džastin Delman, koji je upisao 16 poena, dok je Ludovic Vati postigao 14.

Pred nešto više od 5.000 gledalaca u hali „Pionir“ šampion Srbije je pokazao da je znatno kvalitetniji tim od francuskog Orleana, ali i da postoje nedostaci u igri, zbog su kojih crno-beli mnogo teže, nego što se očekivalo, došli do prve pobede od starta sezone u Evroligi.

Gosti su u meč ušli ofanzivno i na početku meča stigli do prednosti od 11:5, ali se Partizan vratio u igru sa dve trojke Kecmana. 'Crno-beli' su u nastavku zaigrali ozbiljnije i sredinom druge četvrtine poveli sa 34:24. Ipak, Orlean je uspeo da se vrati i sa penala smanji prednost Partizana, a posle tehničke greške dosuđene Dušku Vujoševiću primakli su se na 40:43. U poslednjem napadu u prvom poluvremenu Mekejleb je uspeo da poveća prednost domaćina na 45:40.
BB
U drugom poluvremenu usledio je novi pad u igru Partizana, pošto su igrači mnogo grešili, a dva puta čak nisu uspeli da upute šut ka košu u predviđenom roku. Francuzi su sredinom trećeg perioda preokrenuli i došli do prednosti od 55:50, ali su 'crno-beli' trojkom Kecmana i poenima Marića izjednačili.

Partizan je pred početak poslednje četvrtine imao prednost od 62:60, a potom su serijom od 7:0 'crno-beli' stekli odlučujuće vođstvo i došli do 69:60. Tada je usledio novi pad, što je Orlean iskoristio i prišao na samo četiri poena, ali više od toga nije mogao, a šampion Srbije je došao do zasluženog trijumfa.

U narednom kolu, koje se igra 12. novembra, Partizan gostuje u Litvaniji Lijetuvos Ritasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: