Pismo "zvezdaša" državnom tužiocu

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

17:41

Default images

"Afera Dukserica" i slučaj predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića dobila je u četvrtak novu epizodu. Kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba, nekolicina nekadašnjih sportista uputilo je u četvrtak 5. novembra otvoreno pismo v.d. državnom tužiocu Radovanoviću, u kome ga poziva da poseti stadion Crvene zvezde i lično se uveri u tekst pesme „Dok se Zemlja oko Sunca kreće“.

Otvoreno pismo koje je potpisao veći broj nekadašnji asova Crvene zvezde u fudbalu, košarci, rukometu...prenosimo i celosti i bez ikakvih izmena:

Poštovani gospodine Radovanoviću,

Sa nevericom smo posmatrali vašu konferenciju za štampu koju ste održali 30. oktobra i na kojoj ste najavili pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i našeg predsednika Vladana Lukića. Tom prilikom ste kao razlog za pokretanje postupka naveli duks koji je naš predsednik nosio u Novom Pazaru, a koji se kupuje legalno u radnjama širom Beograda. Na konferenciji ste izjavili:

„Lukić je utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo „Dok se zemlja oko sunca kreće“, što je početak pesme čiji nastavak glasi: „Zvezdini se huligani umiriti neće, zveče štangle, palice i lanci, evo idu Zvezdini ludaci“.

Želimo da vas obavestimo da ste ovom izjavom izrekli neistinu i da ste prevarili građane Srbije, jer ste izneli neistinite reči pesme. Kao građani Srbije koji plaćaju porez iz koga se isplaćuje i vaša plata želimo da verujemo da ste izrekli neistinu, jer vas je neko prevario, a da niste namerno lagali u želji da se obračunate sa Zvezdom kao najvećom sportskom institucijom zemlje.
Mi, potpisnici ovog pisma smo čitavu svoju mladost proveli na Zvezdinom severu gde se okupljaju navijači Crvene zvezde. Danas smo uspešni i ugledni građani, ali ne propuštamo ni jednu priliku da budemo uz svoj klub. Pesmu o kojoj ste govorili stotinama puta smo pevali i njene reči glase:

„Dok se Zemlja oko Sunca kreće, Zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak naš prkosi.“

Dakle, nikada se u pesmi nisu pominjale reči huligan, štangla, palica, lanci i ludaci. Zvezdini navijači takvu pesmu koju ste vi izmislili nikada nisu pevali. U nadi da vas je neko prevario pozivamo Vas da budete naš gost u VIP galeriji na utakmici Crvena zvezda – Hajduk (Kula) i da zajedno sa nama slušate uživo reči pesme koje zvezdin Sever peva.

Kada uživo na utakmici budete čuli verujemo da ćete shvatiti koliko ste pogrešili kao i da ćete ukoliko ste obmanuti preduzeti mere protiv onih koji su vas pogrešnim informacijama naterali da neistinito informišete građane Srbije.

Između ostalog potpisnici ovog pisma su:

Miloš Šestić, Stevan Ostojić, Dušan Savić, Vladica Popović, Mirko Pavlović, Nebojša Ilić, Milan Gurović, Nenad Peruničić, Igor Butulija...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: