Đoković ekspresno do četvrtfinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo pretposlednjeg velikog teniskog turnira u sezoni, koji se igra u Bazelu.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

17:33

Default images

Treći teniser sveta eliminisao je Čeha Jana Herniha posle samo 53 minuta igre, maksimalnim rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:0. Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv domaćeg tenisera Stanislasa Vavrinke koji je savladao Finca Jarka Nieminena sa 2:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:1.

Đoković, koji je u Bazelu postavljen za drugog nosioca, dominirao je od prvog poena. Srpski teniser je napravio ukupno šest brejkova, koje je ravnopravno podelio, pošto je po tri puta u svakom setu oduzeo servis svom protivniku. S druge strane, Hernih ni u jednom trenutku nije uspeo ozbiljno da se suprotstavi Đokoviću, koji je ovim trijumfom na najbolji mogući način nastavio svoj debitantski nastup na turniru u Bazelu.

Srpski teniser je prva četiri gema u meču sa 59. teniserom sveta dobio za svega 13 minuta. Međutim, Đoković se potom mučio u petom gemu, kada je Čehu dozvolio jednu brejk loptu, koju on nije uspeo da iskoristi. Čini se da je ova propuštena prilika potpuno slomila Herniha, pošto je Đoković lako dobio naredni gem i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set se nastavio u istom ritmu, pošto je Đoković ponovo lako stigao do prednosti 3:0 u gemovima. Hernih je tada na svoj servis poveo sa 40:15, ali ni to nije uspeo da iskoristi, pa je usledio potpuni debakl rezultatom 6:0, 6:0.

"Ako ste pobedili nekoga sa 'duplom nulom', to znači da je on igrao veoma, veoma loše. U stvari, čini mi se da se Hernih nije ni
dovoljno potrudio
", izjavio je nakon meča Đoković novinarima u Bazelu.

Hernih je imao tri brejk-lopte u prvom setu, ali nije uspeo da ih iskoristi.

"Bilo je neobično pred kraj meča, jer su svi u publici navijali da Hernih osvoji jedan gem. Ipak, mi smo profesionalci i on je moj
protivnik na terenu
", dodao je Đoković.

Turnir u Bazelu igra se za ukupni nagradni fond od 1.775.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: