Smene u JA zbog Kaster Semenja

Olimpijski komitet Južne Afrike suspendovao je predsednika Atletske federacije zbog načina na koji je tretirana svetska šampionka na 800 metara Kaster Semenija.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 05.11.2009.

17:03

Default images

Pored predsednika Leonarda Čuene, suspendovani su i svi članovi Uparvnog odbora nacionalne atletske federacije. Suspenzija će trajati do okončanja disciplinskog postupka protiv njih.

"Svi suspendovani funkcioneri moraće da se pojave pred članovima Dscipliske komisije i da se brane od optužbe da su naneli štetu atletici i sportu uopšte u Južnoj Africi" navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Južne Afrike.

U saopštenju se dodaje da se trenutno razmatraju mogućnosti "pokretanja odgovarajuće akcije protiv Medjunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) zbog toga što nije poštovala privatnost Semenije".
Semenija, 18, je u avgustu osvojila zlatnu medalju na 800 metara na šampionatu sveta u Berlinu, ali je već pre trke počela provera njenog pola.

Dozvoljeno joj je da trči, ali je IAAF tada saopštila da njen rezutat može da bude poništen, u zavisnosti od rezultata testiranja.

Očekuje se da bi rezultati testa mogli da budu objavljeni do kraja meseca, a australijska štampa je u septembru objavila da Semenija ima i muške i ženske seksualne karakteristike, odnosno da je hermafrodit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: