Milutinović: "Godine nisu problem"

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

17:00

Default images

KK FMP ušao je u novu sezonu sa (ponovo) mladom ekipom, u koj se nalazi i Andreja Milutinović, od koga u Železniku mnogo očekuju.Momak iz Batočine je posle četiri odigrana meča u NLB ligi igrač sa najvećom minutažom u timu. Milutinović je prosečno provodio 33,5 minuta na parketu, a istakao se sjajnim rolama u duelima sa Zagrebom (20 poena) i Heliosom (19 poena).

Milutinović je posebno dobro odigrao u Domžalama (u prvoj utakmici Vlade Đurovića na klupi FMP-a).

Iako ima samo 19 godina, Milutinović je spreman za ulogu nosioca:

Godine mi ne predstavljaju problem. Stekao sam iskustvo prošle sezone u debitantskoj sezoni u seniorskom pogonu. Priznajem da sam tada imao veliku tremu. Strah je potpuno iščezao sa poslednjim dobrim igrama. Pohvale koje stižu sa raznih adresa neće me uspavati. Naprotiv, predstavljau samo motiv više da nastavim u visokom ritmu. Normalno je za moje godine da će biti oscilacija, a trudiću se da ih svedem na minimum“ kaže Milutinović.

I sam je iznenađen šansom koju su mu ukazali Slobodan Klipa i Vlade Đurović.

Iskreno, nisam očekivao ovoliko poverenje. Sada, kada sam već dobio veliku minutažu, trudiću se da je uzalud ne prokockam. Nisam poleteo, svestan sam da moram još mnogo da učim“.
Andreja je letos propustio akciju mlade reprezentacije Srbije u dogovoru sa selektorom Klipom, kako bi ispravio fizičke nedostatke.

Radio sam vrlo kvalitetno, ojačao tokom leta. Radio sam na snazi i ispostavilo se da je to bila dobra odluka. Nadam se da ću još napredovati pod nadzorom trenera Đurovića. Vlade je iskusan trener, zna kako se osvajaju trofeji. Nadam se da će mu to poći za rukom i sa nama"

Stigao je u Železnik 2005. godine iz kragujevačkog KK Kolonac, gde je svakodnevno putovao na treninge iz rodne Batočine.

Kolonac je igrao neke prijateljske utakmice u Železniku, zapazili su me, pozvali na probu. I prošao sam.... Već sam se navikao na život u srpskoj metropoli, a roditelji obavezno dolaze na mečeve kada smo domaćini. Nisam zapostavio ni obrazovanje, iako sam se vrlo rano osamostalio. Završio sam Koledž u Železniku, a rešio sam da pauziram ove godine. Sledećeg leta trebalo bi da upišem trenersku školu, jer me privlači klupa“.

San za mladog Milutinovića je isti, kao i za hiljade momaka njegovog godišta širom sveta:

Moj san je da jednog dana uspem u NBA ligi. Verujem da ću krenuti stopama idola iz detinjstva Mekgrejdija, mada ne bih imao ništa protiv da napravim karijeru poput Dejana Bodiroge“ zaključuje Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: