Lukić: Zvezda ponovo u Novom Pazaru

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić zahvalio se fudbalskom klubu Novi Pazar na fer i sportskom odnosu tokom susreta u osmini finala Lav Kupa Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli

Lukić je u pismu zahvalnosti takođe predložio da dva kluba, u narednom periodu, odigraju prijateljsku utakmicu, koja bi imala humanitarni karakter.

Pismo Vladana Lukića prenosimo u celini:

„Dragi prijatelji,

U ime FK Crvena zvezda i svoje ime želim da vam se zahvalim na saradnji koju smo imali prilikom organizacije utakmice osmine finala Lav Kupa Srbije.
Hvala na gostoprimstvu i domaćinskom odnosu, koji je uprkos takmičarskoj želji oba naša kluba bio iznad dešavanja na terenu.

Vaš klub i Novi Pazar su na ovaj način pokazali da mogu biti ravnopravan učesnik u najjačem fudbalskom takmičenju Srbije, u organizacionom i fudbalskom smislu.
Koristim ovu priliku da vas obavestim da je Crvena zvezda donela odluku da ponovo gostuje u Novom Pazaru kako bismo odigrali prijateljsku utakmicu. Naša želja je da prihod sa ove utakmice bude prosleđen u humanitarne svrhe a korisnika kao i vreme i mesto odigravanja utakmice odredićemo zajedno sa opštinom Novi Pazar u narednom periodu.

Ujedno vas pozivamo da kad god poželite budete dragi gosti FK Crvena zvezda zajedno sa vašim prvotimcima i svim mlađim selekcijama.“

Zvezda je pobedila Novi Pazar sa 1:0, ali utakmicu nije obeležio rezultat, već Lukićev duks sa natpisom ‘dok se zemlja oko sunca kreće’ zbog koje je republički tužilac Slobodan Radovanović podigao prekršajnu prijavu i protiv predsednika ‘crveno-belih’ i protiv samog kluba.

Lukić je negirao da je tom parolom, inače početkom navijačke pesme, koja je prepevane na više načina, pozivao na nasilje.

strana 1 od 3 idi na stranu