Rolan Garos pod znakom pitanja?

Francuska teniska federacija (FFT) razmatra mogućnost da izmesti Otvoreno prvenstvo Francuske sa kompleksa Rolan Garos.

Izvor: B92, BBC

Utorak, 03.11.2009.

15:42

Default images

FFT je najavila da će premestiti jedan od najprestižnijih teniskih turnira ukoliko gradske vlasti Pariza u roku od godinu dana ne odobre proširenje njegovih kapaciteta. Generalni direktor FFT Žilber Isern izjavio je da je gradska vlada prvobitno odobrila projekat povećanja kapaciteta Rolan Garosa, ali da se sada očigledno predomislila.

"Čini se da gradske vlasti ne podržavaju naš projejkat kao ranije. Sada smo prinuđeni da tražimo druga rešenja, uključujući i promenu mesta održavanja turnira", izjavio je Isern.

U maju prošle godine čelnici FFT objavili su da planiraju da pokriju centralni teren do 2013. ili 2014. godine. Od četiri gren slema, Australijan Open ima dva terena koja imaju krov, dok je glavni teren na Vimbldonu ove godime po prvi put imao pokretni krov.

Vlada Francuske i gradske vlasti Pariza bili su spremni da ulože po 20 miliona evra u ovaj projekat, čija je ukupna vrednost procenjena na 120 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: