Kuznjecova savladala Dementijevu

Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova savladala je zemljakinju Jelenu Dementijevu u poslednjem meču 'Kestenjaste' grupe završnog turnira sezone u Dohi.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

20:06

Default images

Kuznjecova je u ovom meču slavila sa 6:3, 6:2 i tako onemogućila Dementijevu da se plasira u polufinale. Umesto nje iz ove grupe, među četiri najbolje plasirala, se Amerikanka Venus Vilijams, koja se tako pridružila svojoj sestri Sereni.

Kuznetsova, kojoj je jedini motiv u ovom duelu bila novčana premija, odigrala je svoj najbolji meč na turniru, pošto svojoj protivnici nije dozvolila nijednu priliku za brejk. Sa druge strane, ona je Dementijevoj, u drugom setu, dva puta oduzela servis i povela sa 5:1, da bi potom meč završla sa as udarcem. Kuznjecova koja peti put učestvuje na završnom turniru sezone, nikada nije prošla grupnu fazu takmičenja i sada ima skor od tri pobede i čak 12 poraza.

Sa druge strane, iz 'Bele' grupe plasman u polufinale izborila je Srpkinja Jelena Janković koja je savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. U polufinalu će unakrsno igrati po dve prvoplasirane teniserke iz svake grupe. Polufinana se igraju u subotu od 14:30 časova, dok je finale na programu u nedelju od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: