NLB: Hemofarm dočekuje Cibonu

U derbiju petog kola NLB lige, Hemofarm u Vršcu dočekuje trenutno vodeću ekipu zagrebačke Cibone.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

19:12

Default images

Vrščani su u prethodnom kolu izgubili praktično dobijenu utakmicu protiv Partizana i plejmejker Miljan Pavković smatra da je njegova ekipa pod pritiskom posle tri poraza u prva četiri kola, ali veruje da Hemofarm može da nanese prvi poraz Ciboni u ovogodišnjem izdanju NLB lige. Kao otežavajuća okolnost za Hemofarm, biće povrede Milivoja Božovića i Milana Mačvana.

Start sezone je za sve neočekivan. Porazi u prva dva kola su nas dosta poremetili, pogotovo kiks protiv Radničkog na premijeri u Milenijumu. Više nemamo pravo na poraz kod kuće, bez obzira ko nam je protivnik. Razumljivo je da smo pod većim pritiskom zbog lošeg početka, ali svi smo uvereni da imamo snage da prebrodimo probleme i dokažemo da nismo slučajno svrstani u grupu favorita za najviši plasman. Zagrepčani su do sada jedini tim bez poraza u NLB ligi, ali mi se na to ne obaziremo. Smatram da imamo ekipu za vrh tabele, Cibona je idealan protivnik da to dokažemo“, smatra Pavković.

Pavković veruje da njegova ekipa može da ostvari pobedu, iako je Cibona favorit "na papiru".

Cibona se tokom leta dosta pojačala, mislim da je kvalitetnija nego prošle sezone. Pobeda protiv Partizana u Pioniru možda i najbolje govori da se radi o izuzetno snažnoj ekipi, pokrivenoj na svim pozicijama. Ipak, siguran sam da možemo ne samo da im pariramo, već i da pobedimo. Agresivna odbrana je preduslov uspeha. Moramo sve vreme da budemo na visokom nivou kako bismo postigli što više lakih poena. Ako dozvolimo Ciboni da diktira ritam, bićemo u velikim problemima. Optimista sam, bez obzira na trenutni poredak na tabeli“, veruje Pavković.

Trener Cibone Velimira Perasović smatra da tradicija neuspeha Zagrepčana u Vršcu nema

značaja pred naredni meč, iako njegova ekipa nije imala vremena da se odmori posle gostovanja Barseloni u Evroligi.

"Ako je to tradicija, onda je vreme da se sruši. Jedino što me zanima je naša igra, a ne igra suparnika. Hemofarm je po meni jedna od najrespektabilnijih ekipa u NLB ligi, bez obzira na očigledno loš start u ovogodišnjoj sezoni. Naravno da idemo na pobedu u Vršcu, uostalom kao i u svakoj utakmici", smatra Perasović.

Meč Hemofarm – Cibona igra se u nedelju od 17 časova u dvorani "Milenijum" u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: