Saša Nikitović novi trener kadeta

Izvršni savet Stručnog saveza Košarkaškog saveza Srbije (KSS), imenovao je Sašu Nikitovića za trenera muške kadetske reprezentacije.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

17:41

Default images

Imajući u vidu da selekcija do 16 godina zahteva duži period selektiranja i priprema, dogovoreno je da se već sada imenuje trener koji će biti zadužen za generaciju igrača rođenih 1994. i 1995. godine. Izvršni savet je saopštio da će treneri ostalih mlađih selekcija biti naknadno imenovani.

Izuzetno mi je drago da mi je Stručni savet ukazao poverenje da vodim čitav program rada za ovu generaciju. Zadovoljan sam činjenicom da nastavljam kontinuitet rada sa reprezentativnim selekcijama, jer će mi ovo biti četvrta uzastopna sezona sa reprezentacijom. Obaveza je tim veća, što ću prvi put biti nosilac programa za jednu generaciju naših najtalentovanijih igrača. Treba da definišemo dobar program za generaciju igrača rođenih 1994. i 1995. godine. Ti igrači su već praćeni od strane KSS, kroz Razvojno trenažni centar u Požarevcu, tako da već imamo dobar uvid u njihov potencijal. Naravno, važan deo aktivnosti biće i selektiranje i formiranje kadetske reprezentacije Srbije, koja će od 5. do 15. avgusta sledeće godine predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu”, izjavio je Saša Nikitović.

Nikitović, koji je rođen 12. juna 1979. godine u Beogradu, završio je Višu košarkašku školu i stekao zvanje višeg košarkaškog trenera. Posle okončanja igračke karijere, trenerskim poslom počeo je da se bavi 2004. godine.

U Partizanu i Crvenoj zvezdi je radio sa mlađim slekcijama, ali je bio i i bio u stručnim štabovima seniora kod Duška Vujoševića i Dragana Šakote. Sa juniorima Crvene zvezde bio je prvak države 2007/08. i učesnik F8 Juniorske Evrolige u Madridu, a te godine je dobio i priznanje najuspešnijeg mladog trenera u Srbiji.

U stručnom štabu Univerzitetske reprezentacije Srbije, uz selektora Aleksandra Kesara, bio je na Univerzijadi 2007. u Bangkoku i 2009. godine u Beogradu, kada su osvojene srebrna i zlatna medalja.

Nikitović je bio i u stručnom štabu A reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, gde je ekipa selektora Dušana Ivkovića osvojila srebrnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: