Grci se izvinili zbog greške

Grčki olimpijski komitet uputio je javno izvinjenje zbog toga što je atletičarka Fani Halkija bila među nosiocima olimpijske baklje za 21. ZOI u Vankuveru.

Izvor: B92 Grčka
Podeli

Prema saopštenju Grčkog olimpijskog komiteta Halkija, koja je suspendovana uoči prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine zbog korišćenja anaboličkih steroida, našla se greškom na listi nosilaca olimpijskog plamena.

"Stav Gračkog olimpijskog komieta je jasan - nijedan suspendovani sportista nema pravo učešća, kako na takmičenjima, tako ni u jednom drugom sportskom događaju", izjavio je predsednik Grčke asocijacije olimpijskih pobednika Spiros Zanios.

"To je bila obična greška i ništa više. Priznajem da sam odgovoran, jer nisam proverio imena sportista koji su bili predviđeni da nose baklju", dodao je on.

Međunarodni olimpijski komitet takođe se oglasio povodom ovog grubog previda nacionalnog olimpijskog komietat Grčke, ocenivši ceo incident kao neprikladnu grešku.

Olimpijski plamen je u petak iz Grčke avionom prebačena u Kanadu, gde će potom preći 45.000 kilometara, pre nego što 12. februara stigne u Vankuver. ZOI u Vankuveru održaće se od 12. do 28. februara.

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu