WTA, Doha: Jelena u polufinalu

Najbolja rangirana srpska teniserka na WTA listi, Jelena Janković, plasirala se u polufinale završnog turniru sezone u Dohi.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

16:29

Default images

Jankovićeva je na trećem meču u "beloj" grupi posle 68 minuta igre pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki rezultom 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Jelena je imala veliku podršku s tribinu u Dohi, a Voznijacki je posle prave drame koju je preživela dan ranije sa Zvonarevom, bila totalno van meča. Jankovićeva je takmičenje u grupi u Dohi završila sa dve pobede i jednim porazom.

Srpska teniserka je lakše i brže nego što se očekivalo slavila u duelu sa Voznijackom, a prvi brejk u prvom setu napravila je kod rezultata 2:2. Usledio je uspešan gem na svoj servis i prednost od 4:2, zatim je Jankovićeva još jednom napravila brejk i u narednom gemu rutinski
privela set kraju.

Jankovićeva je još bolje počela drugi set, u kojem je u prva četiri gema napravila dva brejka i došla do prednosti od 4:0. Voznijacka je uspela da smanji na 4:2, ali je Jankovićeva još jednim brejkom i gemom osvojenim na svoj servis došla do zaslužene pobede.

"Nisam znala šta da očekujem od današnjeg meča. Gledala sam Karolinu u četvrtak i videla kako se mučila. Znala sam da moram da pobedim, da igram agresivno i da ne ulazim u preduge poene. Morala sam da koristim peškir posle svakog poena, vlažnost je velika i puno sam se znojila, a i reket mi je često izletao iz ruke. Učinila sam sve što sam morala da se plasiram u polufinale," rekla je Jelena Janković posle meča.

Polufinalni mečevi igraju se u subotu, a protivnica Jankovićeve biće poznata po okončanju duela poslednjeg kola u obe grupe. Masters kup u Dohi igra se za ukupni nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: