Glok nagovestio da napušta Tojotu

Nemac Timo Glok u petak je objavio da će najverovatnije napustiti Tojotu na kraju sezone, a kao moguće destinacije za sledeću godinu pominje Reno i Menor.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

12:08

Default images

Iako je Glok dobio ponudu Tojote za narednu sezonu, njegova želja je da, ipak, nastavi karijeru u nekom drugom timu. Prema pojedinim izborima Glok je najbliži Renou, ali se veruje da je za njega zainteresovan i Menor. Nemački vozač je siguran da će se naći u Formuli 1 naredne godine, iako ističe da još uvek nema potpisan nikav ugovor.

100 odsto sam siguran da ću se takmičiti u Formuli 1 naredne sezone. Mnoge spekulacije kruže poslednjih nekoliko nedelja, u dobrim kontaktima smo sa nekoliko timova i imamo odlične opcije. Možda će se desiti neko iznenađenje u naredne dve-tri nedelje, jer niko do sada nije pomenuo tu mogućnost, ali moraćemo da sačekamo“, istakao je Glok.

Glok je, ipak, naglasio da su šanse da ostane u Tojoti veoma male.

Tojota bi mogla da bude jedna mogućnost, ali moram da kažem da su šanse veoma male za to“, rekao je Glok.

Nemački vozač je, takođe, istakao da je radije spreman da rizikuje i vozi za jednu od novih ekipa koje će debitovati u Formuli 1 naredne godine, nego za iskusniju ekipu kao što je Reno.
Beta
Mnogi govore da novi timovi nisu interesantni, ali sledeće godine je sve moguće. Sa novim pravilima sve će biti drugačije. Kada se pogledaju sve promene za ovu sezonu, čak i mali tim kao što je Fors Indija je dobio šansu da dođe do podijuma. Bron GP je osvojio titulu, ispred Red Bula, što znači da sada ne postoji pravi konstruktor koji će se boriti za sam vrh. Meklaren Mercedes je ponovo jak, ali je poenta da je šampionat sada izjednačen“, dodao je Glok.

Zbog povrede tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Japana Glok je već propustio trku u Brazilu, a neće se naći u bolidu ni na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija, koja se vozi u nedelju. Gloka će u ekipi Tojote ponovo zameniti Kamui Kobajaši, koji je na stazi „Interlagos“, na svom debiju u Formuli 1, zauzeo deveto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: