Šalke u finansijskim problemima

Nemački Šalke 04 nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji pa je prodao deo vlasništva nad stadionom i podigao kredit kako bi se sa njom izborio.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

17:13

Default images

Četvrtoplasirani tim Bundeslige je ugovorom sa energetskom kompanijom GEW i neimenovanom bankom prikupio 25,5 miliona evra. Finansijski direktor kluba Peter Peters istakao je da je Šalke tako obezbedio normalno poslovanje do kraja sezone. Šalke je naveo i da duguje 137 miliona evra, a kompanija koja rukovodi klupskim stadionom još 113 miliona.

Uprava kluba se nada da će sa novim trenerom Feliksom Magatom, koji je prošle sezone doveo Volfsburg do titule prvaka Nemačke, izboriti učešće u profitabilnoj Ligi šampiona i tako popuniti budžet.

Glavni sponzor Šalkea od 9. oktobra 2006. je ruska naftna kompanija Gazprom koja je planirala da tokom pet i po godina uloži oko 125 miliona evra u klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: