Đurović: Povratak na mesto zločina

Posle pet i po godina iskusni trener Vlade Đurović u sredu se vratio u FMP Železnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

14:43

Default images

Đurović je tokom prvih 12 meseci u ekipi iz Železnika, od aprila 2003. do aprila 2004. godine, osvojio Kup Radivoja Koraća i zlato Univerzijadu sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore, pošto je FMP predstavljao državnu zajednicu. „Panteri“ su u tom periodu bili nadomak plasmana u finale ULEB kupa, ali su posle velike borbe eliminisani u polufinalu od Hapoela iz Jerusalima.

Izreka kaže da sam se vratio na mesto zločina, ali to iskustvo bilo je daleko od zločina. Bilo je stvarno uspešno. Po mom mišljenju radio sam sa najjačom ekipom u istoriji Železnika. U timu su bili Aškrabić, Frimen, Frend, Zoroski, Popović, Ilić, Majstorović, Plisnić. Trebalo je da osvojimo ULEB kup. Sada je potpuno drugačija situacija., ne zato što sam ja stariji, već jer je ekipa mlada, nema stranaca i iskusnih igrača“, rekao je Đurović.

Iskusni trener je na klupi FMP-a zamenio Slobodana Klipu i ističe da izuzetno ceni svog prethodnika.

Sigurno je došlo do psihološkog problema u timu, pa je moj cenjeni kolega Klipa morao da ode. Žao mi je zbog toga, a ja sam stigao da iskoristim svoje ogromno iskustvo. Na meni je velika odgovornost, ne samo zbog FMP-a, već i zbog srpske reprezentacije. Radim sa momcima koji bi trebalo da budu oslonac nacionalnog tima. Mislim na Raduljicu, Muslija, Milutinovića, ali i na plejadu vrlo talentovanih igrača“, istakao je Đurović.

Đurović je svestan da ga u Železniku ne očekuje lak posao.

Ovi momci moraju individualno da napreduju i da se istovremeno ostvari rezultat, koji trenutno nije zadovoljavajući. Ne plašim se izazova, imam dovoljno znanja i iskustva da bi rezultati krenuli nabolje. Zatekao sam red, čistoću, disciplinu, baš kao kada sam otišao. Sarađivao sam sa ljudima iz stručnog štraba, trenirao sam Labovića, Čovića i Dimića, tako da su mi prvi dani olakšani. Za početak, moram da ubrzam igru i povećam borbenost igrača. Po perspektivi ovo je najbolji tim u ligi, ali po trenutnom kvalitetu teško je doći do vrha tabele. Nećemo da se razmećemo velikim obećanjima, nego ćemo predano da radimo“, naglasio je iskusni trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: