Peres brani Pelegrinija

Predsednik Real Madrida Florentino Peres izjavio je da treneru Manuelu Pelegriniju treba dati još vremena.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

12:46

Default images

Peres je stao u odbranu Pelegrinija posle žestokog napada španskih medija na argentinskog stručnjaka, nezadovoljnih njegovim radom koji je kulminirao pre dva dana porazom od 4:0 protiv trećeligaša Alkorkona u "Kupu kralja".

"Ne treba da zaboravimo da je veliki broj novih igrača stigao u klub praktično uoči početka sezone i da je neophodno da oni prodju period adaptacije", izjavio je Peras i poručio navijačimna da "ne brinu", jer sezona traje tek dva meseca i uigravanje ekipe je u toku.

Real bi morao da plati 11 miliona evra ako bi otpustio Pelegrinija. Toliko bi, naime, Real morao da izdvoji kako bi Pelegriniju nadoknadio zagarantovani novac iz dvogodišnjeg ugovora koji je potpisan pre samo tri meseca.

Real je tada čak morao da Pelegrinijevom bivšem klubu Viljarealu plati i obeštećenje od četiri miliona evra.

Pelegrini se, medjutim, vrlo brzo našao na udaru kritika što su prouzrokovala tri poraza na poslednjih pet utakmica.

Najbolniji sigurno je bio onaj u španskom Kupu kralja od trećeligaša Alkorkona, koji je najtrofejniji klub sveta pobedio sa 4:0.

Čelnici Reala su posle poraza Alkorkona na sastanku analizirali situaciju i tražili rešenje za izlazak iz krize, a španski mediji su preneli da je odlučeno da Pelegrini ostane trener ekipe čak i u slučaju poraza od Hetafea na subotnjoj prvenstvenoj utakmici.

Eventualni poraz od Milana na susretu Lige šampiona sledeće nedelje, medjutim, navodno bi značio i siguran odlazak Pelegrinija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: