Uspeo praznik rukometa u Nišu

U prijateljskoj utakmici u okviru obeležavanja 60 godina postojanja RSS-a, najbolji rukometaši Srbije izgubili su od Francuske rezultatom 34:28 (18:12).

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

21:55

Default images

Aktuelni svetski i olimpijski prvak Francuska bio je bolji rival tokom većeg dela meča, a nošena frenetičnim navijanjem u hali "Čair" više od 5.000 navijača Srbija je nekoliko puta u drugom poluvremenu uspevala da se približi na samo jedan gol minusa.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Momir Ilić sa sedam golova i Marko Vujin sa pet. Nikola Karabatić je sa sedam golova bio najefikasniji u gostujućoj ekipi.

Gledaoci u Nišu su napravili lepu atmosferu sa zastavama i trakama, a novom selektoru Srbije Seadu Hasanefendiću su na dva panoa poručili
"Antiću hvala ti", "Seade ti si na redu", podsećajući da se Radomir Antić kvalifikovao sa fudbalerima na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Francuska reprezentacija je odigrala na svom nivou. Pokazala je sve karakteristike jedne odlične ekipe i iskoristila greške protivnika. Srbija je imala svoju šansu u 50. minutu kada je prišla na 25:26 i 26:27, medjutim, gosti su brzo povećali prednost i mirno završili meč.

Srbija: Kojić, Šešum 2, Vujin 5 (1), Nikčević 2, Aleksandar Stojanović 3, Vladica Stojanović 2, Toskić 2, Perić, Ilić 7 (2), Bojinović, Marković 3, Pejanović, Dubić 1, Lapčević 1, Stojković, Milovski

Francuska: Fernandez 2, Vinar, Gijom, Žil 1, Marsis 5, Žoli 1, Karabu, Karabatić 7, Omeje, Abalo 5, Sorendo 2, Igu 4, Buske 2, Osrtak 2, Vetre 2, Baraše 1

Novi selektor Srbije Sead Hasanefendić posle samo dva treninga sa "Orlovima" realan je u proceni urađenog: "Bilo je dobrih momenata u našoj igri, ali i velikih apmpituda. Francuska igra modernije do nas i brže. U našoj igri dosta toga mora da se promeni da bi došli do nivoa igre na kojoj su Francuzi. Ova utakmica je poslužila svrsi i na njoj ćemo da gradimo dalje. Žao mi je da nismo ostvarili bolji rezultat, posebno zbog publike. Krećemo u završne pripreme za Evropsko prvenstvo – čekaju nas tri utakmcie na turniru u Mađarskoj i pripremižemo se najbolje što moženo u ovom krajtom periodu.
Beta
Najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić bio je impresioniran ambijentom u kojem se meč igrao: "Srbija je igrala pred svojom publikom u Nišu i navijači su bili zaista fenomenalni. Mi smo takođe hteli da pobedimo, ja posebno u svom rodnom gradu gde mi je i otac igrao... Ovo je bila dobra utakmica odigrana u divnoj atmosferi. Mi smo igrali dobru odbranu, to nam je najjača strana, u drugom poluvremnu smo malo pali."

"Srbija je odlična ekipa, vratio se i Perić u tim, bekovi su odlični - Momir, "Dugi", Vujin - i mislim da ovaj tim može mnogo. Rukomet se dosto promenio poslednjih godina, igra se brzo, nema pauze i tako smo i napravili razliku-večeras. Mislim da je publika mogla da uživa u šou koji smo napravili,"
rekao je Karabatić.

Slično je razmišljao i Žerom Fernandez, prvotimac španskog Siudad Reala: "Čestitam Srbiji na odličnom meču. Bilo je trenutaka u kojima se činilo da će Srbija moći da preokrene rezultat i povede. Oekujem puno u budućnosti od reprezentacije Srbije, biće ovaj tim prava pretnja svim selekcijama."
Beta
Selektor francuske rukometne reprezentacije Klod Onesta imao je puno reči hvale za igru Srbije: "Utakmica je bila veoma interesantna. Istakao bih ambijent u kojem smo igrali, voleo bih da uvek igramo mečeve u ovakvim uslovima. Dobro smo odigrali prvo poluvreme, posebno u odbrani, u drugom smo igrali slabiju odbranu – ali naše iskustvo je onda presudilo i zbog toga smo i pobedili. Ubeđen sam da će Srbija za dve, tri godine biti rukometna velesila."

Srbija već u četvrtak ujutru putuje u Mađarsku, gde će od 29. do 31. oktobra učestvovati na turniru "Panon kup" sa selekcijama Tunisa, Rumunije i domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: