'Orlovi' prosečni u Evropi

Proteklog vikenda nekoliko srpskih internacionalaca obeležilo je mečeve svojih timova, kako dobrim tako i lošim nastupima.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

18:59

Default images

Vikend je svakako obeležio Nemanja Vidić koji je treći uzastopni put zaradio isključenje u velikom derbiju Mančester junajteda i Liverpula. Zoran Tošić je bio strelac za rezerve 'Crvenih đavola', a odlično je igrao Bane Ivanović. Stanković je odigrao petnaestak minuta za Inter, dok su Krasić i Jovanović odigrali nezapaženo. Gojko Kačar je sjajno igrao za Hertu koja konačno nije izgubila.

Nemanja Vidić je nastavio svoju ’crnu seriju’ protiv Liverpula. Mančester junajted je poražen u derbiju 10. kola engleske Premijer lige rezultatom 2:0, a defanzivac Srbije je u 89. minutu zaradio i treće uzastopno isključenje na mečevima protiv ’crvenih’. Iako nije bio direktni krivac za primljene golove, evidentno je da Vidić nema sreće u duelima sa Liverpulom. Golove na Enfildu postigli su Fernando Tores koji je lako prošao pored Ria Ferdinanda koji igra u katastrofalnoj formi, da bi priču završio N'Gog pogodkom u zaustavnom vremenu.

Zoran Tošić je bio ponovo strelac za rezerve ’crvenih đavola’ u pobedi nad Blekburnom (3:0). Tošić je u 90. minutu stavio tačku na ubedljiv trijumf Junajteda, kada je preciznim udarcem po zemlji poslao loptu uz samu stativu.

Sa druge strane u londonskom Čelsiju, koji je najviše profitirao rezultatom, Branislav Ivanović je protiv Blekburna 5:0 bio standardan i odigrao svih 90 minuta bez greške. Plavci su se ovim rezultatom izdvojili na čelu tabele engleskog šampionata. Za tim iz Londona nije igrao mladi Nemanja Matić, koji ima problema sa povredom stopala. Fudbaler koji je letos stigao na ’Stamford Bridž’ još uvek čeka svoju šansu u Premijer ligi.

U ovom kolu igrao je i bivši kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, koji je za Vulvse odigrao poslednjih 15 minuta (ušao u 75. minutu) duela sa Aston Vilom (1:1).

Dejan Stanković koji je sredinom nedelje u duelu sa Dinamom iz Kijeva (2:2) postigao svoj drugi ovesezonski gol u Ligi šampiona, nije mnogo učestvovao za pobedi ’neroazurea’ nad Katanijom (2:1). Kapiten Srbije je ušao u igru u 74. minutu, kada su domaći već imali prednost od dva gola.

Dušan Basta je u dresu Udinezea ponovo odigrao svih 90. minuta. Međutim, to nije mnogo uticalo na ishod meča u Palermu, pošto je domaći tim slavio sa 1:0. Treći uzastopni poraz Udinezea Aleksandar Luković je gledao sa klupe.

Ove nedelje se nije proslavila ni Đenoa, koja je u Ligi Evrope ubedljivo poražena na gostovanju Lilu (3:0), a posle toga je primila tri komada i od Kaljarija (3:2). Boško Janković očekivano nije igrao zbog povrede, dok Nenad Tomović bio u protokolu za Evropu, ali u Seriji A ga nije bilo na klupi. Sličnu ulogu je imao je Ivan Radovanović, s tim što je njegova Atalanta slavila protiv Parme sa 3:1.

Fudbaler rimskog Lacia Aleksandar Kolarov nije imao razloga za radost pošto su ’nebeskoplavi’ poraženi od Barija (2:0). Kolarov je za Rimljane, u njihovom sedmom uzastopnom meču bez pobede, odigrao svih 90 minuta.

Defanzivac Malage Milan Stepanov predstavljao je ovog vikenda Srbiju u španskoj Primeri. Stepanov, koji se potpuno oporavio od povrede sa starta sezone, odigrao je ceo meč protiv Viljareala(2:1), u kome je zaradio žuti karton, a ’žuta podmornica’ je tako stigla do prve pobede u sezoni.

Barselone je deklasirala Saragosu (6:1), ali na terenu nije bilo povređenog Ivana Obradovića.

Ivica Dragutinović je propustio remi Sevilje sa Espanjolom (0:0). Iskusni defanzivac prethodno je sredinom nedelje u LŠ odigrao svih 90 u trijumfu nad Štutgartom (3:1), kada je zabeležio asistenciju i zaradio žuti karton.

Nikola Žigić je takođe igrao polovično. Napadač je tokom vikenda sa klupe gledao ubedljiv trijumf Valensije na gostovanju Almeriji (3:0), dok je u Ligi Evrope protiv Slavije (1:1) odigrao ceo meč.

Herta koja je u prethodnih sedam kola doživela isto toliko poraza, napokon je stigla do boda protiv Volfsburga (0:0). Gojko Kačar je igrao od samog početka i imao je nekoliko solidnih pokušaja, od kojih se izdvaja lep volej u finišu utakmice, ali srpski reprezentativac nije imao dovoljno sreće. Za tim iz Berlina svih 90 minuta je odigrao i Nemanja Pejčinović. Neven Subotić je, takođe, odradio standardnih 90 minuta za Dortmund, koji je na gostovanju remizirao sa Leverkuzenom (1:1).

Zdravko Kuzmanović je započeo meč protiv Hanovera (1:0), ali ga je u poslednjih pola sata zamenio Rumun Kiprijan Marika. Nikola Petković i ove nedelje je sedeo na klupi Ajntrahta, dok Duško Tošić i Srđan Baljak nisu bili u kombinaciji da zaigraju za svoje timove Verder, odnosno Majnca, a njihve ekipe odigrale su sjajno. Tošićev Verder je kao gost deklasirao Bohum sa 4:1, dok je Baljak propustio pobedu Majnca nad Frajburgom (3:0).

U okršaju Fankfurta i Minhena u Drugoj ligi bolje je prošao domaćin koji je pobedio popularne ’lavove’ sa 3:2. Antonio Rukavina je odigrao ceo meč,baš kao i Aleksandar Ignjovski koji je u gostujućem timu učestvovao u akciji kod drugog gola.

U francuskom šampionatu najveće uzbuđenje donela je odluka da se odloži derbi Marsej – PSŽ zbog toga što su tri fudbalera iz prestonice zakačila novi grip, ali to nije sprečilo sukob navijača dva kluba. Monpelje se nije proslavio u Normandiji. Gostovanje protiv Rena završilo se porazom 3:0, a Nenad Džodić je na terenu proveo svih 90 minuta. Na drugoj strani, kapiten Valensijena Milan Biševac imo je daleko više razloga za zadovoljstvo. Valensijen je pobedio na gostovanju u Sent Etjenu (2:0), vezavši tako dva trijumfa za redom, a odbrana nije primila gol već 180. minuta. Ivan Stevanović, koji je i dalje povređen, propustio je trijumf Sošoa protiv Lorijena (1:0).

Grenobl je u desetom kolu zabeležio i deseti neuspeh, pošto je Nansi kao gost savladao sa 2:1. Domaćima nije pomogla ni činjenica da su poveli pogotkom Danijela Ljuboje u 53. minutu. Milivoje Vitakić, koji je prošle sezone bio jedan od najstandardnijih u timu Grenobla, zaradio je povredu prepona i očekuje ga pauza od mesec dana.



Lans je kod kuće poražen od Tuluza (2:0), a Nenad Kovačević je na ovom meču igrao do 73. minuta, dok je Dejan Milovanović i ove nedelje ostao na klupi.

Tvente je bez povređenog Slobodana Rajkovića sačuvao prvo mesto na tabeli. Ekipa iz Enšedea je ovog puta svojim navijačima priredila ubedljiv trijumf od 4:0 nad Groningenom, za koji je svih 90 minuta igrao Goran Lovre.

Četiri gola postigao je i Ajaks u derbiju sa AZ Alkmarom, koji je samo uspeo da ublaži poraz na konačnih 4:2. Marko Pantelić je odigrao prvo poluvreme, dok je Miralem Sulejmani ostao na klupi.

Pobede vodeće četvroke kompletirao je Fejenord, koji je bio manje siguran i nekako je upisao minimalac protiv Venla. Pred domaćim navijačima debitovao je Stefan Babović, koji je odigrao drugih 45 minuta ovog meča.

PSV je savladao NEC u Nijmegenu sa 4:0, a jedan od strelaca je bio i Danko Lazović, koji je u 55. minutu bio precizan iz penala, a učestvovao je i kod dva gola svojih saigrača. Danko je prethodno u četvrtak odradio svih 90 u minimalcu protiv Kopenhagena u Ligi Evrope.



Anderleht je u derbiju kola belgijskog prvenstva savladao Mehelen sa 2:0, a meč je sa klupe posmatrao Nemanja Rnić.

Standard Milana Jovanovića je doživeo je novi neuspeh u pošto je bodove protiv aktuelnog šampiona je osvojio i Varegem (1:1).

Gent je savladao STVV posle preokreta 2:1 u gostima,a zasluge za nova tri boda idu golmanu Bojanu Jorgačeviću, koji je u 48. minutu odbranio penal i sprečio domaće da povedu sa dva gola razlike. Miloš Marić je meč propustio zbog suspenzije.

U Ruiji se nastavlja trka Rubina i Spartaka iz Moskve dok je CSKA posle poraza u malog gradskom derbiju doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona.

Rubin iz Kazana je slavio na gostovanju u Rostovu (2:1), ali je Dušan Anđelković zbog parnog kartona preskočio poraz svog tima. Za domaće je igrao Branimir Petrović, koji je svoju suspenziju odradio prošle nedelje, ali je do 63. minuta koliko je igrao, samo uspeo da zaradi novi žuti karton.

Rubin i dalje ima bod više od Spartaka koji je lako izašao na kraj sa Himkijem (3:0) u meču u kome je za domaći tim igrao Ivan Cvetković.

Mateja Kežman je zabeležio šesti nastup za Zenit (treći put starter), ali ni ovoga puta nije završio meč, pošto je protiv Spartaka iz Naljčika (2:2) zamenjen u 71. minutu na meču protv. Za domaći tim koji je dva puta vodio branio je Dejan Radić.

CSKA je kod kuće izgubio od Moskve (3:1), a poraz je ublažen tek u samom finišu meča kada je Necid postigao gol nakon asistencije Miloša Krasića. Na drugoj strani, vrlo dobru partiju pružio je Zvonimir Vukić koji je igrao do 76. minuta.

U donjoj polovini tabele međusobni duel odigrali su Amkar i Tom (0:0). Nikola Drinčić odigrao je 90 minuta za domaće, Sikimić je ostao na klupi, dok je na drugoj strani standardan bio Đorđe Jokić.

Zakarpatija je u derbiju 11. kola ukrajinske lige odigrala 1:1 sa Šahtjorom, a fudbalere iz Donjecka zaustavio je Aleksandar Trišović, koji je proglašen za igrača meča. Igor Duljaj je u ekipi Šahtjora igrao do 62. minuta kada ga je zamenio Darijo Srna.

Dinamo iz Kijeva nastavio je da niže pobede, a ovog vikenda pao je Dnjepar. Miloš Ninković je igrao samo u prvom poluvremenu. Njega je zamenio Milevski koji je i postigao gol za 2:0.

Vladimir Dišljenković se posle nekoliko kola pauze ponovo vratio na gol Metalurga u duelu sa Odesom (2:0). Đorđe Lazić je takođe odigrao ceo meč za domaće. Milan Obradović je zabeležio još jedan nastup za Metalist koji je igrao protiv Vorskle, za koju je igrao Jovan Markoski. Slobodan Marković se ponovo pojavio u dresu Tavrije, Nemanja Tubić je igrao svih 90 minuta za Karpate, dok Ivan Milošević nije ni ulazio u igru.

Nemanja Vučićević ponovo je bio strelac za Hapoela iz Tel Aviva. Hapoel je sa 3:0 u gostima savladao Makabi Ahi Nazrat. Iako nije postigao gol za Makabi Tel Aviv, Ivica Ilijev je odigrao dobar meč protiv Hapoel Ramat Gana

Dva Srbina koji igraju u Poljskoj zaradila su isključenja. Aleksandar Vuković, koji kao i Nikola Mijailović nastupa za Koronu Kjelce, poslat je u svlačionicu u 73. minutu, negde u isto vreme kad i Ivan Đurđević koji brani boje Leha iz Poznanja. Koronu je deklasirala Legija (5:2), za koju je samo do 46. minuta igrao bivši igrač Partizana Miroslav Radović.

Posle povratka u prvi tim PAOK-a, Vladimir Ivić je, poput fudbalera u Poljskoj, takođe poslat u svlačionicu nakon što je zaradio drugi žuti karton na meču sa Panatinaikosom, pošto mu je prethodno poništen gol zbog igranja rukom. Za razliku od Ivića blistao je Aleksandar Simić, nekadašnji igrač OFK Beograda koji ne samo da je postigao treći gol (3:1) protiv Pantrakikosa, za koji je nastupao Željko Đokić, već je i asistirao kod prvog. AEK Dušana Bajevića i Milana Lukača odigrao je 1:1 na gostovanju Arisu, a srpski trener je odlučio da u ovom kolu na klupi ostavi bivšeg golmana Čukaričkog.

Ivan Ergić koji nastupa za tursku Bursu Bivši imao je tri asistencije u pobedi svog tinma nad istanbulskim Bujuksehirom 6:0 Marko Perović ponovo nije bio ni na klupi Bazela, baš kao i Goran Obradović koji je sa tribina navijao za Sion.

U postavi Salcburga, koji je igrao protiv Rida (1:1), nije bilo Milana Dudića kao i Saše Ilića, kojem uprava kluba kao da nema nameru da ukine suspenziju zbog klađenja.

U prvenstvu Rumunije gol je postigao Rade Veljović. On je u 90. minutu doneo bod Unirei protiv Cealula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: