EP:Srbija protiv Španije i Mađarske

Muška šahovska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 15h u 5. kolu EP u Novom Sadu igra sa Španijom, dok se ženska ekipa igrati protiv Mađarske.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 26.10.2009.

11:03

Default images

Druga ekipa Srbije na muškom turniru sastaće se sa reprezentacijom Bugarske, koju predvodi igrač sa najvišim rejtingom Svetske šahovske federacije (FIDE) na svetu, velemajstor Veselin Topalov (2.813). Na prvoj tabli za Špance igra naturalizovani Rus, velemajstor Aleksej Širov (2.730), a za Mađarice Sidonija Vajda (2.375).

Posle četiri odigrana kola, A ekipa Srbije na muškom turniru zauzima osmo mesto u grupi timova sa šest meč bodova, dok je B ekipa 19. u grupi timova sa četiri meč boda. Španci su četvrti, a Bugari su na 20. mestu sa gotovo identičnim skorom kao i ekipe Srbije.

Ženska selekcija je na 16. mestu u grupi ekipa sa četiri meč boda, dok je Mađarska 15. sa sličnim učinkom.

Nna muškom turniru vode Gruzija i Azerbejdžan sa maksimalnim učinkom. Gruzija je vodeća u ženskoj konkurenciji, ispred Azerbejdžana i Ukrajine.

Titule prvaka u obe konkurencije brani Rusija, a turnir se igra u devet kola po Švajcarskom sistemu, a takmičenje se zavrsava 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: