Eklston: „Možemo bez VN Britanije“

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio da je spreman da izbriše trku za Veliku nagradu Britanije iz kalendara za narednu sezonu.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

17:21

Default images

Pošto staza „Donington park“, koja je dobila pravo domaćinstva trke za Veliku nagradu Britanije od sledeće godine, nije uspela da sakupi potrebne financije, očekivalo se da će trka biti preseljena na „Silverston“. Ipak, predstavnici „Silverstona“ su objavili da ponuđeni dogovor nije dovoljno privlačan što je nateralo Eklstona da se oglasi.

Niko ih ne tera na dogovor. Ovo je sve biznis. Mi smo im ponudili dogovor, a ako me pitate da li je Formuli 1 potrebna trka za Veliku nagradu Britanije, moj odgovor je ne“, rekao je Eklston.

Britanac je istakao da „Silverston“, na kojem je vožena prva trka u istoriji Formule 1, ne može da očekuje povlašćen status zbog činjenice da je, kako njegovi predstacnici kažu, jedna od tradicionalnih staza.

Trka u Italiji je tradicionalna jer se uvek vozila na „Monci“. Monako, takođe. Trke u Britaniji i Francuskoj su vožene na tri različite staze. Oni žele niže cene zbog tradicije, ali oni takve uslove ne ispunjavaju i zato ne mogu da dobiju protekciju. I ja bih želeo novi avion jer sadašnji imam već 40 godina, ali mi ga niko ne nudi po jeftinijoj ceni. Tako stvari ne funkcionišu“, naglasio je Eklston.

U međuvremenu britanski mediji su objavili da bi predstavnike „Doningtona“ kršenje ugovora moglo da košta preko 16 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: