Kadeti na kvalifikacijama u Bakuu

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije putuje u subotu u Baku gde ih očekuje prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2010. godine.

Izvor: B92, FSS

Subota, 24.10.2009.

11:30

Default images

Selektor Branko Vukašinović je odredio spisak od 18 igrača rođenih pre 1.1.1993. koji će igrati u kvalifikacijama protiv vršnjaka iz domaćeg Azerbejdžana, Kazahstana i Engleske. Ekipa je prethodno u petak završila sedmodnevne pripreme u Kragujevcu.

Na Vukašinovićevom spisku se nalaze sledeći fudbaleri (poređani po brojevima na dresovima):

1. Filip Pajović (Vojvodina), 2. Filip Stojković (Crvena zvezda), 3. Vladimir Simunović (Zemun), 4. Srđan Mijailović (Crvena zvezda), 5. Stefan Rudić (Crvena zvezda), 6. Matija Nastasić (Partizan), 7. Stevan Luković (Crvena zvezda), 8. Nikola Aksentijević (Partizan), 9. Nikola Rakić (Partizan), 10. Jevrem Kosnić (Inter), 11. Marko Divjak (Partizan), 12. Jovan Tomić (Partizan), 13. Marko Marković (Partizan), 14. Uglješa Radinović (Brno), 15. Marko Miladinov (Radnički Obrenovac), 16. Dušan Pantelić (Rad), 17. Lazar Marković (Partizan), 18. Saša Jovanović (Partizan).

Sa šireg spiska igrača koji su bili na pripremama u Kragujevcu, u Baku ne putuju Nikola Antić (Partizan), Nemanja Radoja i Marko Poletanović (Vojvodina), kao ni Stefan Erceg (Banat). Od standardnih reprezentativaca nedostaju i Ivan Mejić iz Vojvodine i Ivan Dragićević iz Crvene zvezde, koji se još uvek nisu oporavili od povreda.

Prvu utakmicu kadeti Srbije igraju u ponedeljak 26. oktobra od 12 sati po našem vremenu, na stadionu "Tofik Bahramov" u Bakuu, a protivnik će biti domaćin Azerbejdžan. Dva dana kasnije, na stadionu "Tofik Ismailov" Sribja igra sa Kazahstanom od 9 časova po našem vremenu, a poslednji meč zakazan je za 31. oktobar u 12 sati na stadionu "Ismet Kaibov" i protivnik će biti Engleska.

Dve najbolje reprezentacije iz grupe obezbediće plasman u drugi krug kvalifikacija, za koje će žreb biti obavljen 9. decembra u Nionu.

Selektor Branko Vukašinović smatra da je njegova ekipa na neki način pod pritiskom zbog dobrih rezultata prethodnih godina, ali je izrazio i veru u svoje igrače.

"Rezultati mlađih reprezentativnih selekcija poslednjih godina stavljaju pred nas imperativ uspeha i breme favorita, ali svesni smo da nas očekuju tri veoma naporne i ozbiljne utakmice. Raspored nam ne ide na ruku jer se odmah na startu sudaramo sa domaćinom, koji će sigurno biti silno motivisan pred svojim navijačima, a omladinska selekcija Azerbejdžana nedavno je napravila senzaciju i plasirala se u drugi krug. Mi imamo ekipu koja se potvrdila u proteklih 17 utakmica na međunarodnoj sceni sa veoma jakim rivalima, ali sve to neće vredeti ako ne udarimo pečat i u Bakuu. Ubeđen sam da će momci opravdati očekivanja i da ćemo nastaviti jednu veoma uspešnu sezonu za Fudbalski savez Srbije", rekao je Vukašinović.

U stručnom štabu se nalaze još Vladimir Ješić (trener), Oliver Kovačević (trener golmana), Igor Gačić (tim menadžer), Milisav Popić (doktor), Nenad Cvetković (fizioterapeut) i Đorđe Preda (ekonom). Vođa puta je direktor mlađih selekcija FSS Milovan Đorić.

Domaćin finalnog turnira Prvenstva Evrope biće Lihtenštajn u maju naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: