CSL finale: Beli Orlovi - Atak

U subotu je na programu finale Kanadske fudbalske lige u kome se sastaju Srpski Beli Orlovi i Troa Rivijer Atak.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

09:55

Default images

Dve ekipe su se i prošle godine sastale u finalu i tada su Beli orlovi slavili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Ovo će biti četvrto finale u poslednje četiri godine za Bele Orlove. Meč će biti odigran na BMO stadionu u centru Toronta. U međuvremenu, fudbaler Belih Orlova Saša Viciknez proglašen je za MVP-ja kanadske lige, dok je Mirko Medić izabran za najboljeg defanzivca.

Nagrade igračima biće uručene posle finalne utakmice.

Saša Viciknez, MVP lige, izjavio je da je zadovoljan zbog priznanja koje je dobio po drugi put.

"Drago mi je da sam dobio ovo priznanje i to je drugi put da sam ovo priznanje zaslužio po proceni prvih trenera ekipa koje se takmiče u ovoj ligi. Da budem iskren, i očekivao sam tako nešto, jer je ovo bila sezona koju sam gotovo celu odigrao na visokom nivou.Dobro sam radio, mimoišle su me povrede i to mi je pomoglo", rekao je Viciknez.

Kapiten Belih Orlova smatra da su šanse u finalu podjednake.

"Što se tiče utakmice, mislim da su nam šanse podjednake i pobediće ekipa koja bude pravila manje grešaka. Svakako da je finalna utakmica posebna i nosi izvesnu dozu opterećenja, ali ova ekipa je iskusna i na kraju krajeva, četiri puta smo bili u finalu, tako da mislim da je to iskustvo na našoj strani. Igra se samo jedna utakmica i nema kalkulisanja", zaključio je Viciknez.

Najbolji odbrambeni igrač lige, Mirko Medić, rekao je da je titula ispred svih invidualnih priznanja.

"Prija mi priznanje, ali mislim da je još neko iz ovog tima zaslužio priznanje. Lako ćemo mi sa nagradama, nama je imperativ titula. Igramo samo jednu takmicu, veći motiv nam ne treba i obećavam da ćemo dati sve od sebe. Ako odigramo kako možemo i znamo, mislim da ni titula nije daleko. Protivnika izuzetno poštujemo, uz nas su sigurno najškolovanja ekipa i igraju najlepši fudbal u ligi. Vole da se nadigravaju i to će biti još jedan razlog da navijači oba tima uživaju", rekao je Medić.

Vezista Belih Orlova i standardni prvotimac Adrian Tišmenar srećan je što je već u svojoj prvoj sezoni u klubu stigao do velikog finala.

"Meni je prva sezona ovde sa ovim timom i drago mi je da sam u prvom pokušaju zajedno sa ekipom uspeo da izborim finale. To je veliko iskustvo za mene i doživljaj bi bio još potpuniji ako bi i osvojili titulu. Igrao sam protiv Ataka u regularnom delu sezone i bili smo uspešniji. Nadam se da ćemo i na kraju utakmice u subotu imati razloga za radovanje. Dobro smo trenirali ove nedelje, mirno čekamo utakmicu. Triler sa Toronto Kroacijom smo ostavili iza sebe, sada razmišljamo samo o toj poslednjoj prepreci. Sve odgovore ćemo dobiti već u subotu", rekao je Tišmenar.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje u Ontariju. Specijalni gost Belih Orlova biće i Dragoslav Šekularac, koji je jedno vreme bio trener ekipe.

Utakmica se igra u subotu od 17 časova po lokalnom vremenu na BMO stadionu u Torontu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: