Pareira ponovo selektor J.Afrike

Brazliski trener Karlos Alberto Pareira imenovan je za novog selektora reprezentacije Južnoafričke Republike, potvrdili su iz Fudbalskog saveza JAR.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

23:31

Default images

Pre samo godinu i po dan Pareira povukao sa tog položaja iz porodičnih razloga. Naredne godine u Južnoj Africi održava se Svetsko prvenstvo, a to će 66-godišnjem Pareiri biti rekordno, šesto prvenstvo sveta u ulozi selektora.

Pareira je prvi puta bio selektor reprezentacije JAR od 2006. do aprila 2008. godine, kada se povukao pošto je njegova supruga obolela od raka. Za to vreme vodio je najbolje fudbalere JAR u 21 internacionalnom susretu. Zatim se vratio u Rio de Žaneiro i preporučio Žoela Santanu za svog naslednika.

Međutim, Santana je sa svojim izabranicima pretrpeo osam poraza u devet poslednjih mečeva, što je bio uzrok završetka saradnje.

Sa reprezentacijom Brazila Pareira je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1994. u SAD, kada su 'karioke' posle boljeg izvođenja penala savladale Italiju u finalu. Pareira je predvodio selekciju Brazila i 2006. na SP u Nemačkoj, a tada su ispali su u četvrtfinalu od Francuske sa 1:0

Još je učestvovao na Mundijalima 1982. u Španiji sa Kuvajtom, 1990. u Italiji sa UAE i 1998. u Francuskoj 1998. sa Saudijskom Arabijom.

Pareira će debitovati 14. novembra protiv Japana, a tri dana kasnije Južnu Afriku očekuje susret sa Jamajkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: