PL: Junajted na Enfild roudu

Za vikend su na programu utakmice 10. kola engleske Premijer lige, a derbi kola igra se u nedelju kada Liverpul dočekuje Mančester Junated na Enfildu.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

21:51

Default images

Čelsi posle poraza u Birmingemu dočekuje Blekburn, Totenhem igra kod kuće sa Stoukom, a Aston Vila ide na gostovanju Vulverhmptonu. Londonski derbi igraju Vest Hem i Arsenal, a Mančester Siti dočekuje Fulam. U ostalim mečevima sastaju se Bolton – Everton, Birmingem – Sanderlend, Barnli – Vigan i Hal Siti – Portsmut.

Liverpul ima četiri poraza u nizu (Fiorentina, Čelsi, Sanderlend i Lion) i menadžer Rafa Benites pod ozbiljnim je pritiskom, a sve češće su i spekluacije da će izgubiti posao. Ipak, Španac kaže da ne oseća strah od otkaza.

"Zaista sam opušten kada je reč o mom poslu jer znam koliko radimo na terenu svakoga dana. U prošlosti smo imali odlične rezultate i nije se mnogo promenilo. Sve je pitanje samopouzdanja, krenuće bolje kada dobijemo prvi meč", izjavio je Benites.

'Crveni' inspiraciju crpe iz prošlogodišnje pobede na Enfildu (2:1), kada takođe nisu igrali Džerard i Tores.

"Trijumf od prošle sezone bio je odličan, a navijači su posebno uživali jer smo slavili bez dvojice važnih igrača. Siguran sam da je naš sastav mnogo bolji nego što ljudi misle. Ako imate 3-5 standardnih prvotimaca koji su odsutni, ne možemo da govorimo o nedovoljnoj snazi tima. I kada bi Junajtedu, Čelsiju i Arsenalu uzeli pet igrača, siguran sam da bi teško dobili neke utakmice".

Ukoliko savlada Junajted, Liverpul će za 'Đavolima' zaostajati samo četiri boda.

"Meč sa Junajtedom najbolja je prilika da vratimo samopouzdanje i vratimo se u trku za titulu. Navijači će od starta biti uz nas i možemo da promenimo sve, ceo tok sezone".

Mančester Junajted je u dobroj formi – u Ligi šampiona ima sve tri pobede, a trijumfom nad Boltonom, doduše uz nešto slabiju igru, vratio je 'Đavole' na čelo Premijer lige.

"Utakmice sa Liverpulom uvek su nešto posebno, rekao sam to već mnogo puta. To se nije promenilo za 23 godine koliko sam ovde. U solidnoj smo formi, imamo samopouzdanja, ali kada je derbi u pitanju sve može da se dogodi. Mečevi na Enfildu uvek su teški", izjavio je menadžer Junajteda Aleks Ferguson.

Ser Aleks srećan je i zbog povratka među stative golmana Edvina van der Sara.

"Nema sumnje da je Van der Sar igrač koji pravi razliku. Edvin je fantastičan golman, a i Rud Gulit je nedavno rekao da je on najbollji čuvar mreže na svetu. Tokom godina je uspeo da održi visoku formu i zaista je vitalni deo našeg tima".

Čelsi je rane posle poraza od Vile izlečio ubedljivim trijumfom nad Atletikom (4:0) u Ligi šampiona. Menadžer Karlo Ančeloti otišao je u Italiju zbog bolesti oca Đuzepea, pa je na konferenciji za medije bio njegov pomoćnik Rej Vilkins.

"Iskreno se nadam da će se Karlo vratiti do utakmice i da će se zdravstveno stanje njegovog oca poboljšati. U suprotnom, ja ću voditi tim".

Vilkins je označio Dejvida Dana kao najveću opasnost u redovima sledećeg protivnika Blekburna.

"Blekburn ima kvalitetatn tim, a Dan igra na vrlo dobro na poziciji špica. On stvara pometnju u protivničkoj odbrani, daje golove i mislim da je ozbiljan kandidat da putuje na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", kaže Vilkins i dublje analizira rivala:

"Sve ekipe (menadžera) Sema Olerdajsa dobro su organizovane i velika su pretnja posle prekida. Zato moramo da budem stameni u tom segmentu igre, koji nam je zadao dosta muka u meču sa Vilom. Razgovarali smo o tome i mislim da neće biti problema".

Izjavu Branislava Ivanovića pročitajte ovde.

Arsenal u nedelju putuje na istok Londona na megdan Vest Hemu, ali bez povređenog Tomaša Rosickog.

"Pre treninga u petak mislili smo da su šanse da zaigra pola-pola, ali Rosicki sigurno neće igrati. Situacija sa Bentnerom biće jasnija posle treninga u subotu, a Eduardo će sigurno igrati", izvestio je mandžer Arsen Venger novinare o kadrovskim problemima.

Protiv AZ-a u Ligi šampiona na golu je stajao Italijan Vito Manone, što je izazvalo diskusiju u javnosti o statusu Manuela Almunije, koji se vratio posle jednomesečne pauze.

"Ne bih rekao da Manuel više nije naš prvi izbor, ali Vito je ušao u tim i dobro branio. Uvek je teško napraviti takve odluke i u nekim situacijama naš je posao da budemo nepravedni prema nekom od igrača jer je to neizbežno. Ne znam još ko će braniti u nedelju".

Arsenal u šampionatu ima četiri uzastopne pobede, a Vest Hem je na poslednjih pet mečeva uzeo samo bod, što jasno stavlja 'tobdžije' u ulogu favorita pred nedeljni okršaj.

Totenhem je treći na tabeli, a u prošklom kolu deklasirali su Barnli sa 5:0. To će im dati dodatno samopouzdanje pred duel sa čvrstim Stoukom na Vajt Hart Lejnu. Stouk je u prošlom kolu dobio Vest Hem i rasterećen dolazi u London.

Mančester Siti ima dva remija u nizu i pred imperativom je pobede u nedelju, kada u goste dolazi Fulam. Ekipa Reja Hodžsona dobila je Hal u ponedeljak, a u četvrtak im je za malo izmakla pobeda nad Romom u Ligi Evrope.

Evo i kompletnih parova 10. kola Premijer lige:
subota:
Vulverphemton – Aston Vila
Birmingem – Sanderlend
Barnli – Vigan
Hal Siti – Portsmut
Totenhem – Stouk
Čelsi – Blekburn
nedelja:
Bolton – Everton
Liverpul – Mančester Junajted
Mančester Siti – Fulam
Vest Hem – Arsenal

Tabela:
1. Mančester Junajted 22
2. Čelsi 21
3. Totenhem 19
4. Arsenal 18 (-1)
5. Mančester Siti 17 (-1)
6. Aston Vila 16 (-1)
7. Sanderlend16
8. Liverpul 15
9. Stouk 12
10. Barnli 12
11. Everton 11 (-1)
12. Fulam 10 (-1)
13. Blekburn 10 (-1)
14. Vigan 10
15. Bolton 8 (-1)
16. Vulverhempton 8
17. Birmingem 7
18. Hal Siti 7
19. Vest Hem 5 (-1)
20. Portsmut 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: