Tipsarević u polufinalu u Moskvi

Srpski teniser Janko Tipsarević izborio je plasman u polufinale "Kupa Kremlja" koji se igra u Moskvi.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

12:57

Default images

Tipsarević je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Robija Đineprija maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:3, posle jednog sata i 11 minuta igre, i u polufinalu će se sastati sa Ukrajincem Ilijom Marčenkom, koji je pobedio Jevgenija Koroljeva iz Rusije sa 2:1, po setovima 0:6, 6:2, 6:3.

Prvi put u karijeri na "Kupu Kremlja" Tipsarević je uspeo da savlada Đineprija, 92. tenisera sveta, od koga je poražen u prethodna dva meča, koja su oba odigrana na travnatim terenima "Kvins kluba" i Vimbldona u Engleskoj, 2004. i 2006. godine.

U svakom od setova Tipsarević je napravio po jedan brejk i zahvaljujući sjajnom servisu prednost je sačuvao do kraja. Srpski teniser je meč završio sa deset as udaraca. Izgubio je samo dva poena na prvi servis od ukupno 28, i zasluženo je došao do plasmana u polufinale. Tako je ponovio rezultat iz 2007. godine, kada se inače prvi put na jednom ATP turniru našao među prvom četvoricom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: