EL: Partizan izgubio od Unikahe

Košarkaši Partizana izgubili su od Unikahe 72:64 (19:25, 13:16, 17:11, 23:12) u prvom meču u novoj sezoni Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2009.

21:10

Default images

Partizan je odlično odigrao u prvom poluvremenu, imao i 11 poena prednosti, a blistao je debitant Bo Lester MelKaleb koji je ubacio 13 poena i čak pet puta asistirao. Međutim, problemi sa ličnim greškama (Marić, Veseli, Kecman) je oslabio 'crno-bele' pa su iskusniji igrači Unikahe u drugom poluvremenu preokrenuli, a u poslednjem periodu sa sigurnih 23:12 došli do pobede.

MekKaleb je bio najbolji u timu Partizana sa 15 poena i pet asistencija, Đekić je ubacio deset, a Veseli devet poena. S druge strane Džoel Frilend, koji je serijom poena u poslednjem periodu rešio pitanje pobednika, meč završio sa 19 poena, dok je Printezis, koji je održavao Unikahu u prvom poluvremenu, ubacio 16.
FoNet
U prvom periodu u igri Partizana najviše se istakao Jan Veseli koji je ubacio devet poena. 'Crno-beli' su konstantno bili u prednosti iako su i ovaj meč počeli sa dosta izgubljenih lopti (Rakočević 3).

Partizan je sa sličnom igrao i u drugoj četvrtini kada su proradili su Bo MekKaleb i mladi Branislav Đekić koji je ubacio dve vezane trojke. U ovomo periodu srpski predstavnik je došao do dvocifrene prednosti, ali je poluvreme ipak završeno sa devet poena prednosti (41:32).

'Crno-beli' su u trećem periodu nastavili sa agresivnom igrom u odbrani i napadu. Međutim, iako je to dalo razultata u ofanzivi, donelo je probleme u odbrani jer je Veseli već početkom perioda došao do četvrte lične greške, a u četvrtom minutu četvrtine Partizan je došao do četvrtog timskog faula. U tom trenutku Partizan je ušao u probleme prilikom organizovanja napada, pa nerezonskom šutevima 'crno-beli' nisu uspeli da nekoliko puta realizuju napad.

Međutim, ni Unikaha nije blistala u napadu. Nekoliko ishitrenih akcija Džereta Pua su upropastila dobru igru u odbrani. Ipak, andaluzijski tim je smanjio razliku na tri poena (52:49).

Prvi problem u poslednjem periodu javio se u drugom minutu kada je Jan Veseli zbog petog faula morao da izađe iz igre, a već u sledećem napadu Aleksandar Marić je napravio četvrti penal.
FoNet
Ipak, Partizan čuva vođstvo koje je trojkom Rašić povećao na 59:53. 'Crno-beli' su nastavili da mnogo greše u napadu, a ni povratak na parket MekKaleba, koji je odmarao pet minuta zbog iscrpljenosti, nije doneo stabilnost u napadu. Unikaha je napravila seriju 9:2 i preokrenula na 62:61.

Centar gostiju Džoel Frilend je pogodio nekoliko vezanih šuteva, a posle greške Đekića Unikaha je stigla i do šest poena prednosti (68:62).

Poslednja dva miniuta 'crno-beli' bez glavnih igrača (Kecman, Veseli) nisu imali snage da preokrenu rezultat i zabeleže novu pobedu. MekKaleb, koji je sjajno igrao u prvom poluvremenu, ceo poslednji period nije mogao fizički da izdrži pa je bio neupotrebljiv u napadu.

I pored dobre igre tokom većeg dela meča, mladi tim Partizana nije uspeo da pobedi, pa je Unikaha slavila u 'Pioniru' sa 72:64.

Duško Vujošević je na ovom meču rotirao čak 11 igrača, a samo mladi Lučić nije izlazio na parket.

'Crno-beli' su prethodne dve sezone takmičenje završavali među osam najboljih timova u Evropi, a ove godine igraju u Grupi B gde su pored Unikahe tu još Olimpijakos, Efes Pilsen, Lijetuvos Ritas i Orlean.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: