Leb ne debituje u Abu Dabiju

Petostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb definitivno neće debitovati u Formuli 1 na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2009.

11:28

Default images

Francuz, koji je još uvek u konkurenciji za osvajanje titule u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu (WRC), bio je povezivan sa ekipom Toro Roso u poslednjih nekoliko nedelja. Ipak, predstavnica za štampu Sitroena je objavila da Leb nema potrebnu superlicencu i da zbog toga neće moći da se nađe na stazi „Jas Marina“ za deset dana.

Sebastijan je zatražio da dobije odgovor do utorka oko licence. Da bi vozio u Formuli 1 ona je potrebna, a on je nema“, rekla je Mari-Pjer Rosi, portparolka Sitroena.

Francuski mediji su skeptično dočekali tu vest i sa sumnjom da li je Lebu uopšte ponuđeno mesto, ili da je on, ipak, odlučio da odbije ponudu da ne bi rizikovao na stazi protiv iskusnih vozača u Formuli 1. Među onima koji su podržali Lebovu odluku našao se njegov sunarodnik i četvrorostruki šampion Formule 1 Alan Prost.

Svi ljubitelji auto-moto sporta su bili znatiželjni, želeli su da vide šta bi Sebastijan mogao da uradi u Abu Dabiju. Ali, razum je prevagnuo. Sebastijan je veliki šampion i bila bi prava šteta da rizikuje da pokvari svoj ugled pošto su Formula 1 i WRC potpuno različite kategorije“, rekao je Prost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: