Enan potvrdila učešće u Brizbejnu

Nekadašnja najbolja teniserka sveta Žistin Enan potvrdila je da će se na teren vratiti učešćem na turniru u Brizbejnu.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2009.

10:34

Default images

Turnir u Brizbejnu održaće se dve nedelje pre početka otvorenog prvenstva Australije. "Posle 15 meseci odsustva, zadovoljna sam što počinjem svoju drugu tenisku karijeru na turniru u Brizbejnu", rekla je osvajačica sedam grend-slem titula.

"Biće sjajno vratiti se takmičarskom tenisu, a jak sastav, ista podloga i slična klima onoj u Melburnu čine ovaj turnir idealnom pripremom za Australijan Open", kazala je Belgijanka.

U žrebu se nalaze i još jedna povratnica, Kim Klajsters, kao i nekadašnja šampionka Ana Ivanović.

Uprkos tome što se povukla kao broj jedan WTA rang-liste, 27-godišnja Enan nije bila povlašćena u žrebu, nego je dobila posebne pozive za Brizbejn i Australijan Open.

Enan je najavila povratak nedugo pošto je Klejsters osvojila Otvoreno prvenstvo SAD. Pobednica US Opena vratila se posle dve godine pauze i postala je prva majka koja je osvojila singl grend slem još od Australijanke Evon Gulagong Koli, koja je pobedila na Vimbldonu 1980.

Enanova ima 41 WTA titulu, olimpijsku zlatnu medalju, a osvojila je tri od četiri grend slema.

Kada je objavila povratak, rekla je da joj je cilj da osvoji Vimbldon, jedini turnir koji joj nedostaje od najveća četiri. Belgijanka je izjavila da planira da igra namanje do Olimpijskih Igara u Londonu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: