Beli Orlovi u borbi za finale

Srpski Beli Orlovi dočekuju u subotu ekipu Toronto Kroacija, u revanš utakmici polufinala plej-ofa u prvenstvu Kanade.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

18:35

Default images

U prvoj utakmici, Orlovi su kao gosti dobili Kroaciju sa 3:1(1:0). U slučaju prolaska, finalna utakmica Kanadske profesinalne lige igrala bi se na najvećem stadionu u Torontu, 'BMO fildu'. Utakmica se igra u 22 časa po srednjeevropskom vremenu na stadionu u Sentenial Parku. Svi igrači na koje računa trener Dušan Prijić su spremni za utakmicu, i nema povređenih igrača.

Saša Viciknez, kapiten Belih Orlova, rekao je pred ovaj duel da očekuje težak meč, iako je njegov tim slavio u prvoj utakmici.

"Biće to svakako jos jedna teška utakmica u nizu. Ovo je vreme plejofa i greške jednostavno nisu dozvoljene. Bez obzira što smo ostvarili dobrar rezultat u prvoj utakmici, nama je bitno da i ovu utakmicu odigramo kao da je finalna. Ne smemo da se opustimo i da mislimo da smo odradili posao.

Toronto Kroacija je iskusna ekipa i protiv takve ekipe moramo biti skoncentrisani svih devedeset minuta. Ipak verujem u ovu ekipu i mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim koji može da ostvari jos jedno finale u nizu. Naša je želja da i ove godine uzmemo titulu, i kako sada stvari stoje mi idemo prema tom cilju."

Standardni prvotimac Uroš Stamatović (nekada jedan od najboljih igraca Hajduka iz Kule) je rekao:

"Pre svega moramo da opravdamo dobar rezultat iz prošle utakmice. Očekivanja su velika, kako za ovu utakmicu, tako i za utakmicu u eventualnom finalu. Sve je na nama, poznajemo i cenimo protivnika, ali mislim da je kvalitet na našoj strani i da se to mora videti i na terenu. Dobro smo radili od dolaska novog šefa ekipe Dušana Prijića, i sa dobrom dozom samopouzdanja ulazimo u ovaj meč. Očekujem veliki broj navijača, i njihovu podršku. Moram da kažem da smo miljenici emigracije i da se to ovde i na svakom koraku i oseća."

Po pravilima kanadske lige, pobeda u gostima je samo pobeda bez obzira na gol razliku. U slučaju pobede Toronto Kroacije, bez obzira kolika ona bila igra se produžetak od 2x15 minuta i na kraju penali. Iako su za subotu najavljivali kišu, poslednje informacije govore da kiše neće biti, ali da ce maksimalna temperatura biti oko 9 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: