Đoković: "Razočaran sam"

Srpski teniser Novak Đokovic, koji se od ponedeljka vraća na treće mesto na ATP listi, rekao je da je razočaran zbog poraza u polufinalu Mastersa u Šangaju.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 17.10.2009.

16:40

Default images

Đoković, koji je pokušao da stigne do drugog uzastopnog fianla na ATP turu, posle prošlonedeljnog trijumfa na turniru u Pekingu, sada je eliminisan od strane šestog nosioca u Šangaju, Rusa Nikolaja Davidenka, sa 4:6, 6:4, 7:6. Ovo je bio prvi poraz za Srbina u poslednjih 11 mečeva u Kini.

"Veoma sam razočaran jer smatram da sam igrao odlično. Međutim, ne mogu da budem nezadovoljan, pošto su iza mene dve fantastične nedelje", rekao je 22-godišnji teniser.

Novak je pohvalio igru Davidenka u završnici meča

"Što se mene tiče nije bilo nikakvih problema u taj brejku. Jednostavno, on je igrao fantastičan tenis", ocenio je Đoković.

Njegov protivnik je priznao da je to bio veoma težak meč.

"Današnji meč je bio dug i veoma naporan. U pojedinim trenucima ja sam imao više sreće, na momente sreća je bila naklonjena Novaku. Na kraju, u taj brejku, ja sam imao više sreće", izjavio je Davidenko, koji se ovom pobedom plasirao u četvrto ovosezonsko finale.

"Sjajan je osećaj stići do finala. Cilj mi je da osvojim što više ATP bodova i završim sezonu među prvih deset", rekao je Davidenko i dodao da još uvek ne razmišlja o završnom turniru sezone, koji se igra u Londonu i na kome će učestvovati osmorica najuspešnijih tenisera.

Davidenko će u nedeljnom finalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu savladao zemljaka Felisijana Lopesa. Lopes je zbog povrede predao meč u drugom setu, pri rezultatu 6:1, 3:0 za Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: