PL: Poraz Čelsija na Vila parku

Fudbaleri Aston Vile pobedili su Čelsi sa 2:1 u Birmingemu u prvoj utakmici devetog kola Premijer lige.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

16:26

Default images

’Plavci’ su poveli golom Didijea Drogbe u 15. minutu, delom iz zbog loše intervencije golmana Fridela, a izjednačio je Ričard Dan posle kornera Janga i nedovoljno dobre reakcije Lamparda. Pobedu Vili doneo je Džejson Kolins posle još jednog kornera Janga i greške golmana Čeha. Bane Ivanović igrao je od 69. minuta za Čelsi umesto povređenog Žozea Bosingve.

Posle ne naročito sadržajnih početnih deset minuta, tempo se polako dizao, a prvi su do gola mogli domaći, pošto je Bosingva držao Agbonlaora za dres u kaznenom prostoru i onemogućio ga da reaguje na ubacivanje Petrova.

Malo posle toga Čelsi je poveo – Drogba je ’okrenuo’ Kolinsa i sa 30-ak metara solidno šutirao, a lopta je odskočila od zemlju i otišla iznad Fridela i u gol.

Ipak, tim menadžera Martina O’Nila izjednačio je u 32. minutu, a strelac je bio Ričard Dan posle ubacivanja Ešlija Janga.

Posle toga su gosti iz Londona preuzeli inicijativu, Fridel se sa nekoliko dobrih odbrana iskupio za grešku prilikom gola, a Kolins je fantastični uklizavanjem sprečio siguran pogodak posle idarca Drogbe iz blizine.

Upravo je Džejson Kolins u 52. minutu postigao odlučujući gol – Jang je centrirao, Čeh je pogrešno procenio let lopte i izleteo ’u prazno’, a Kolins je glavom poslao loptu u gol.

Najbolje prilike za izjednačenje imali su Deko, Maluda i Anelka, a Vila je mogla i do ubedljivije pobede da je Kerju bio malo precizniji posle akcije Janga i Milnera. U poslednjih 15-ak minuta Čelsi je konstantno imao loptu u svom posedu, ali je odbrana Vile bila sjajno postavljena i nije dozvolila ’Plavcima’ da dođu ni do boda.

Čelsi iz devet utakmica ima 21 bod, dok je Aston Vila sakupila 16 bodova iz osam mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: