Tete: "Ovo je istorijski događaj"

Selektor mladih fudbalera Gane Selas Tete ocenio je da trijumf njegovih izabranika na SP za igrače mlađe od 20 godina predstavlja istorijski događaj za Afriku.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

14:57

Default images

Fudbaleri Gane trijumfovali su na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 20 godina u Egiptu, nakon što su u finalu, posle izvođenja jedanaesteraca, savladali vršnjake iz Brazila. Selektor Tete smatra da će ova pobeda motivisati ostale afričke reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a pogotovo ’A’ selekciju Gane.

"Ovo je istorijski događaj za Afriku. Sada Afrikanci mogu da veruju u uspeh, pokazali smo im kako se pobeđuje. Sada svi timovi sa našeg kontinenta mogu sa puno nade i samopouzdanja da učestvuju na predstojećem Mundijalu", rekao je Tete.

Gana je prva afrička reprezentacija koja je osvojila ovo takmičenje. Ta selekcija je prethodno dva puta bila poražena u finalnim utakmicama i to baš od reprezantacije Brazila, 1993. i 2001. godine.

"Ovo je prvi trofej za Afriku u ovoj konkurenciji. Prethodnih godina afričke ekipe nisu uspevale da stignu do finala. Međutim, sada smo uspeli da trijumfujemo i zadovoljni smo što naša nacija može da bude ponosna", rekao je najbolji strelac turnira Dominik Adija, koji je postigao osam golova, a proglašen je i za najboljeg igrača na šampionatu.

Reprezentacija Mađarske osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu pošto je, takođe posle izvođenja penala, pobedila Kostariku.

Naredno Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina biće održano u Kolumbiji 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: