Davidenko eliminisao Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u polufinalu Masters turnira u Šangaju porazom od Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 6:4, 4:6, 6:7 (1:7).

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

13:47

Default images

Davidenko je do pobede u maratonskom meču, koji je trajao tri sata i dva minuta, došao ubedljivom igrom u taj-brejku u trećem setu, koji je pripao ruskom teniseru rezultatom 7:1. Obojica tenisera su tokom celog susreta uspešno čuvala svoj servis, pošto su na celom meču viđena samo dva brejka. Davidenko će se u finalu sastati sa boljim iz susreta Nadal - Lopes.

Prvi gem je Đoković lako dobio, ali je Davidenko odmah uzvratio za 1:1. U trećem gemu Davidenko je imao priliku da napravi brejk, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i da sačuva servis. Posle izjednačenja na 2:2, Davidenko je ponovo imao priliku za brejk, ali je Đoković bio uspešniji.

Do kraja prvog seta oba rivala su uspešno čuvala servis, ali je Đoković u desetom gemu iskoristio nervoznu igru svog protivnika pa je došao do tri set lopte. Srpski teniser je iskoristio drugu loptu i poveo posle prvog seta, koji je obeležio veliki broj neiznuđenih grešaka na obe strane (Davidenko 18, Đoković 14):

U drugom setu viđena je ista situacija, Đoković je poveo sa 1:0, a Davidenko je odmah izjednačio. Na 2:1 za Đokovića u četvrtom gemu, srpski teniser je propustio priliku da napravi brejk, pa je Davidenko ubrzo izjenačio. U sedmom gemu ruski teniser pravi brejk, potom osvaja poen na sopstveni servis za prednost od 5:3. Đoković je uspeo da smanji na 5:4, ali je Davidenko asom izjednačio u setovima na 1:1.

Treći set se nije preterano razlikovao od prethodna dva, s tom razlikom da u njemu nije viđen nijedan brejk. I Đoković i Davidenko su uspešno čuvali svoj servis zaključno sa dvanaestim gemom, tako da je meč ušao u taj brejk. Prethodno je Đoković u petom gemu propustio čak tri prilike da napravi brejk i eventualno prelomi meč.

U odlučujućim momentima, Davidenko je pokazao daleko ozbiljniju igru, pa je do pobede u meču došao posle ubedljivih 7:1 u taj brejku.

U drugom polufinalu sastaće se španski teniseri Rafael Nadal i Felisijano Lopes.

Nagradni fond turnira u Šangaju iznosi 5.25 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: