Đoković: "Zdravlje najbitnije"

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da su pažljive pripreme i briga o zdravlju zaslužni za njegove dobre rezultate u finišu sezone.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

17:17

Default images

"Trudim se da budem u dobroj kondiciji. I psihički i fizički. Ne kažem da drugi teniseri to ne rade, ali meni je briga o zdravlju uvek bila prioritet", rekao je Đoković posle pobede nad Rajnerom Šitlerom od 2:0 (6:4, 6:2) i plasmana u četvrtfinale turnira Masters serije u Šangaju.

Đoković je istakao da akcenat na brigu o svom telu ne stavlja samo zbog profesionalnih razloga, već upravo da bi i po završetku karijere ostao zdrav.

"U suštini, to je ono što želite, da budete zdravi i kada završite karijeru. Sjajno je biti uspešan u poslu kojim se bavite, ali niko ne želi da živi do 30. godine, a da se posle muči sa kolenima i leđima, kao što to čini većina profesionalnih tenisera po završetku karijere", naglasio je 22-godišnji Đoković.

Pobeda nad Šitlerom Đokoviću je bila sedma uzastopna, a 16. u poslednjih 18 susreta.

Dva poslednja poraza Đoković je doživeo u dulima sa najboljim teniserom sveta Rodžerom Federerom, koji ga je pobedio u polufinalima Otvorenog prvenstva SAD i Mastersa u Sinsinatiju. Potom je Đoković osvojio titulu na turniru u Pekingu.

"Mnogo sam radio na fizičkoj spremi poslednjih meseci i sada mi se to vraća. Fizička sprema je ključna u ovakvim situacijama, ona vam daje prednost nad protivnicima", naveo je Đoković, koji će se sledećeg ponedeljka vratiti na treće mesto na ATP listi igrača.

Prethodno će Đoković završiti takmičenje na turniru u Šangaju gde će mu naredni protivnik biti Francuz Žil Simon.

"Svestan sam da će to biti dug meč. Samo se nadam da ću u bitnim momentima igrati dobro", kazao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: