Agasi: Kraj dominacije RR tandema

Legenda tenisa Andre Agasi rekao je da je era dominacije Federera i Nadala blizu kraja i da se već vide naslednici.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

11:15

Default images

„Ubrzo će doći do promena. Federer i Nadal su dugo bili neprikosnoveni, a danas oni gube duele od Đokovića, Marija i del Potra“, rekao je Agasi.

Nadal ima problem sa povredama, pošto je Rolan Garos završio posle četvrtog kola. Federer je osvojio Rolan Garos i Vimbldon i tako oborio rekord Pita Samprasa sa 14 gren slem titula, ali je poražen u finalu US Opena od 21-godišnjeg Argentinca Huana Martina del Potra. To je prvi Gren slem koji Federer ili Nadal nisu osvojili od trijumfa Đokovića na Australijan Openu pre skoro dve godine.

Agasi takođe tvrdi da Švajcarac i dalje ima šansu da prikazuje magiju, ali da sa 28 godina ulazi u završnicu karijere. On je naglasio da bi povrede Rafaela Nadala mogle da postanu hronične.

„Ako imate problem sa kolenima, onda pokušavate što pre da se oporavite, a to nije lako. Mislim da će imati dosta smetnji u nastavku karijere“, izjavio je Agasi.

Amerikanac koji će u Makau odigrati egzibicioni meč protiv Pita Samprasa rekao je da najveću šansu da dominira u narednim sezonama ima 22-godišnji Endi Mari.

„Ako uzmemo u obzir talenat, mislim da je Mari najbliži osvajanju Gren slem titula. Mislim da on ima to što je neophodno da bi se protivnici pobeđivali na različitim podlogama“, zaključio je Agasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: