Čildres: Preskočićemo Panatinaikos

Prošlog leta Džoš Čildres je poslao je iznenađujuću poruku kada je rešio da napusti Atlantu i pređe u Olimpijakos.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 15.10.2009.

10:52

Default images

Naravno finansijska ponuda nije mogla da se odbije – 20 miliona dolara za tri sezone. Posle prve odrađene sezone, Čildres je dobio priliku da se vrati u NBA, ali je odbio, jer smatra da će ovo biti sezona „crveno-belih“ iz Pireja.

„Imamo bolji tim ove godine. To je dobra grupa, znamo se dobro, a dobili smo značajna pojačanja. Izgledamo bolje. Stigao je Linas Kleiza iz Denver Nagitsa. Tu je Von Vejfer i Patrik Beverli. Srećan sam što imam priliku da igram sa njima. Pogotovo sa Beverlijem, koji je poput mene iz Čikaga. On donosi mnogo energije i života našoj ekipi. Sjajna je osoba i mnogo nam pomaže. On će jednog dana biti odličan plejmejker u NBA“, kaže Čildres.

Amerikanac tvrdi da će se ove sezone završiti dominacija Panatinaikosa u Grčkoj, pošto Pirejci imaju bolji tim.On kaže da uživa u svakom duelu sa večitim rivalom, ali i u životu u Evropi.

„Bilo je teško na početku. Nisam očekivao da ću doći i u proseku davati po 25 poena. To nije moja igrač. Ali kako Von Vafer kaže, ovo je i dalje košarka, igra koju volim i uživam u njoj. Ništa se ne menja. Imam dobar ugovor, igram u dobrom timu. Ove godine sam mogao da se vratim u NBA, imao sam dobre ponude. Šest ekipa je bilo u igri, ali se nisam video u tim sredinama. Sviđa mi se u Grčkoj i jedva čekam da nastavim tamo gde sam stao“, priča Čildres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: