NLB: Poraz Partizana u 'Pioniru'

Košarkaši Partizana izgubili su od Cibone 64:51 (14:14, 19:11, 13:10, 21:13) u svom prvom meču u novoj sezoni regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

20:27

Default images

’Crno-beli’ su samo tokom prve četvrtine bili u rezultatskom egalu, dok su ostatak meča u ’Pioniru’ pokušavali da stignu prednost Cibone koja je u nekim trenucima iznosila i preko deset poena. Najefikasniji kod zagrepčana bio je Marko Tomas sa 22 poena, a Antonio Grejvs je ubacio 15. Jan Veseli predvodio je branioca titule sa 12 poena, dok je Žarko Rakočević ubacio deset.

Prvi period reprize prošlosezonskog finala NLB lige obeležila je potpuno izjednačena igra. Partizan je poveo sa 2:0, a od tada je Cibona bila konstantno u prednosti, ali ne većoj od tri poena.

’Crno-beli’ su bili u rezultatskom egalu sve do 16. minuta kada Ciboona pravi seriju 6-0, a onda i kod rezultata 26:22 još jednu od 8-0 pa dolazi do prve dvocifrene prednosti. Na poluvreme Cibona odlazi sa prednošću 33:25.

Antonio Grejvs je bio najbolji igrač zagrepčana sa deset poena u prvih 20 minuta, dok je Marko Tomas ubacio osam. U timu Partizana Marić i Đekić su ubacili po pet, a Rakočević, Veseli i Vraneš (pet skokova) po četiri. Prvo poluvreme obeležio je i Aleksandar Rašić sa čak šest izgubljenih lopti.

U trećem periodu Cibona je održavala stečenu prednost, prvo je došla do deset poena, ali su ’crno-beli’ do isteka 30. minuta uspeli da spuste zaostatak na šest poena (44:38).

Ni u poslednjoj, četvrtoj četvrtini košarkaši Partizana nisu uspeli da preuzmu kontrolu na parketu i stignu prednost Cibone. Zagrepačani su iskoristili nešto rizičniju igru ’crno-belih’ i povećali svoju prednost na preko deset poena i tako rešili meč koji su završili na plus 13 poena.

Meč u 'Pioniru' pratilo je oko 4500 navijača.

Duško Vujošević, trener Partizana je istakao da je mnogo faktora uticalo na poraz od Cibone.

"Adaptacija posle povratka iz Sjedinjenih Američkih Država, umor, povrede, samo su deo stvari koji su bili direktni uzroci poraza. Marić je poslednja dva dana bio bolestan i na infuziji, a neke treninge je propustio zbog premorenosti. I Kecman je već neko vreme povređen pa je sa takvim timom, koji nije ni kompletiran, teško doći do pobede. Našu igru je obeležilo dosta promašenih penala i izgubljenih lopti, a nismo ni uspevali da probijemo njihovu prvu liniju".

Trofejni stručnjak je istakao da je zadovoljan prikazanom igrom mladih igrača ali i da će u narednih nekoliko dana stići i pojačanja.

"Veoma mi je drago što su mladi igrači koji su se prvi put našli u ulozi koju su imali danas pokazali svoj talenat. Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju."

Dušan Kecman nije bio na nivou koji se od njega očekuje. Postigao je samo dva poena.

"Čestitam Ciboni na pobedi. Mi smo veoma loše počeli meč bez agresivnosti u odbrani i napadu. Ono što je karakteristika Partizana uvek na početku sezone je veliki broj izgubljenih lopti, pa se to ponovilo i večeras (Rašić 8, Rakočević 6). U drugom poluvremenu smo uspeli da se nešto agresivnijom igrom približimo ali se Cibona jednom trojkom vratila i rutinski privela utakmicu kraju".

Trener Cibone Velimir Perasović je naravno bio prezadovoljan zbog pobede u Beogradu.

"Partizan nikad nije lako dobiti u Beogradu. Znali smo za probleme koje je Partizan imao posle dolaska iz Amerike i to smo odlično iskoristili. Međutim, ovo je tek početak, oni imaju veoma mlad tim kao i mi pa će sigurno i dalje biti puno oscilacija u igri".

Partizan – Cibona 51:64 (14:14, 11:19, 13:10, 13:21):
Partizan: Sinovec 4, Kecman 2, Milošević 1, Rašić, Lučić 1, Mitrović 4, Božić, Marić 5, Rakočević 10, Veseli 12, Đekić 8, Vraneš 4.
Cibona: Gordon 12, Bogdanović, Troha, Radošević, Vukušić, Andrić 5, Bagarić 8, Zubčić 1, Princ, Rozić 1, Grejvs 15, Tomas 22.

Partizan u subotu gostuje Heliosu u Domžalama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: