Poljaci bojkotuju nacionalni tim

Fudbalske reprezentacije Poljske i Slovačke igraće svoj kvalifikacioni meč za SP 2010. godine najverovatnije pred gotovo praznim stadionom u Hožovu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.10.2009.

12:26

Default images

Izgleda da je rat koji su navijači objavili Poljskom fudbalskom savezu, uz kampanju na internetu, pod nazivom ’Prazan stadion’, urodili su plodom. Prema najavama medija utakmica koja se igra na stadionu koji prima 50.000 gledalaca podsećaće više na trening, pošto je Slovački fudbalski savez dobio 4.000 ulaznica.

Međutim, do utorka je prodato samo 700 karata i uz VIP goste i fudbalske funkcionere u sektoru koji je rezervisan za goste očekuje se najviše 2.000 Slovaka.

U samoj Poljskoj prodato jei podeljeno 5.000 ulaznica, ali od toga je 1.100 samo rezervisano preko interneta.

Navijači u Poljskoj su razočarani korupcijom u fudbalu, zbog koje je u poslednje dve godine u zatvoru završilo 306 fudbalskih sudija, mendažera i funkcionera. Takođe, zbog sve lošijih igara reprezentacije, navijači su pre nekoliko nedelja, putem interneta, pokrenuli incijativu da se utakmice nacionalnog tima bojkotuju.

"Protest nije uperen protiv reprezentacije i fudbalera, već protiv politike nacionalnog saveza i stanja u kome se nalazi poljski fudbal. Želimo pobedu i u mislima ćemo biti sa igračima", saopštili su pred meč sa Slovačkom organizatori protesta ’Prazan stadion’.

U ovu kampanju do sada se uključilo čak 136.000 ljubitelja fudbala. Poljski fudbalski savez kampanju ignoriše, a njene incijatore označio je kao huligane i teroriste. Predsednik Saveza Gžegož Lato apelovao je na zemljake da u sredu uveče u ispune tribine stadiona u Hožovu.

"Pravi navijač je onaj ko dolazi na stadion i kada momci ne igraju najbolje. Kakva je mudrost navijati za reprezentaciju samo kada ona pobeđuje", rekao je Lato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: