Četiri etape „Tura“ po Pirinejima

„Tur D’Frans“ sledeće godine će obeležiti 100. godišnjicu od prvog prolaska „Tura“ preko Pirineja tako što će se četiri etape voziti na tom planinskom vencu.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 13.10.2009.

17:25

Default images

„Nije nikakva tajna da će „Tur D’Frans“ naredne godine obeležiti 100. godišnjicu od prolaska preko Pirineja kada vozači dođu do prvog uspona“, rekao je direktor „Tura“ Kristijan Prudom pred prezentaciju 97. izdanja najprestižnije trke, koje će u sredu biti održano u Parizu.

Pokušao sam da osmislim balansiranu rutu, koja neće biti dosadna, a ostaće uzbudljiva do samog kraja“, dodao je Prudom.

Četiri etape će biti održane u Pirinejima, tačno tamo gde je Belgijanac Edi Merks ponizio svoje rivale na putu do prvog trijumfa na „Turu“ 1969. godine. Dan pauze bi, takođe, trebalo da bude u Pirinejima. Naredni „Tur“ sigurno će početi individualnim hronometrom u Roterdamu.

Prudom je, takođe, naglasio da će prezentaciji rute narednog „Tura“ prisustvovati aktuelni šampion Alberto Kontador, vicešampion Endi Šlek, sedmostruki pobednik najprestižnije trke Lens Armstrong, koji je ove godine bio treći, kao i Mark Kavendiš, pobednik šest etapa na ovogodišnjoj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: