Masa ponovo u bolidu Ferarija

Brazilac Felipe Masa u ponedeljak je testirao bolid Ferarija prvi put od zadobijanja teških povreda tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske.

Izvor: B92 Svet, Italija
Podeli

Masa se skoro potpuno oporavio od povreda koje je pretrpeo krajem jula, a to je pokazao testirajući bolid Ferarija iz 2007. godine na privatnoj stazi italijanske ekipe „Fjorano“. Ipak, to ne znači da će 28-godišnji Brazilac učestovovati na nekoj od preostale dve trke sezone, jer u Ferariju kažu da žele da postepeno Masu uvode u ono što ga očekuje naredne godine.

Kada sam ušao u bolid osećao sam se kao da se ništa loše nije desilo i isti sam kao i pre. Sve je prošlo kako treba, u dobroj sam fizičkoj formi, kao da se nesreća 25. jula nije ni desila. Nemam problema sa vidom i spreman sam da vozim ne samo jednu, već dve trke, ali ću morati još malo da odmorim iz predostrožnosti, ali moram da istaknem da se sada osećam kao i pre udesa“, rekao je Masa.

Vozač Ferarija je u petak i subotu bio na ofalmološkim i neurološkim pregledima u Parizu i pošto su rezultati bili dobri njemu je dozvoljen povratak na stazu, ali samo u sklopu testiranja.

Ovo nije bilo standardno testiranje i merenje vremena nam nije bilo u planu. Za to ćemo imati mnogo vremena naredne godine, kada Felipe, zajedno sa Fernandom Alonsom, započne razvoj novog bolida“, kaže se u saopštenju Ferarija.

strana 1 od 2 idi na stranu