Glok propušta trku u Brazilu

Vozač Tojote Timo Glok propustiće trku za Veliku nagradu Japana koja se vozi narednog vikenda, a zameniće ga test vozač japanske ekipe Kamui Kobajaši.

Izvor: B92

Nedelja, 11.10.2009.

11:28

Default images

Glok je imao udes tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Japana prošlog vikenda i zbog lakše povrede noge, ali je na pregledu obavljenom u Nemačkoj ustanovljeno da je vozač Tojote polomio jedno rebro. Kobajaši, koji će u nedelju na "Interlagosu" debitovati u Formuli 1, već je bio Glokova zamena na prva dva slobodna treninga u Japanu.

"Svi u timu smo razočarani zbog Tima i želimo mu brz oporavak. Prema prvim prognozama očekivali smo da će voziti u Brazilu, ali je još jedna, ozbiljnija, povreda otkrivena koja je to sprečila. On će ostati u Nemačkoj i nadamo se da će biti spreman za povratak u Abu Dabiju, iako to još nije sigurno", rekao je predsednik Tojote Džon Hovet.

Prvi čovek Tojote je, takođe, izjavio da se ekipa odlučila da Gloka u Brazilu zameni Kobajašijem, jer je to bio normalan izbor i da je Japanac pokazao da je spreman za Formulu 1.

"Kamui je očekivan izbor, a već je na "Suzuki" pokazao da je spreman za Formulu 1. Ipak, očekuje ga težak zadatak, ali zna da će mu tim pružiti potpunu podršku i znamo da će uraditi sve da iskoristi datu priliku", dodao je Hovet.

Glok već godinu dana nije miljenik brazilskih navijača, tačnije, od prošlogodišnje trke u Brazilu, kada ga je u pretposlednjoj krivini pretekao Luis Hamilton i došao do petog mesta i šampionske titule, dok je miljenik Brazilaca Felipe Masa trijumfovao na "Interlagosu", ali je za jedan bod ostao bez titule. Ni Glok i Masa ove godine neće voziti u Brazilu, ali će Brazilac biti prisutan na "Interlagosu" i označiće kraj pretposlednje trke u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Kobajaši je treći vozač Tojote od prošle sezone, a u poslednje dve sezone se takmičio u GP2 šampionatu, i u Evropi i u Aziji, a najveći uspeh ostvario je ove godine osvajanjem azijske serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: