Srpski Beli Orlovi protiv Kroacije

Fudbalski klub Srpski Beli Orlovi igra u nedelju prvi meč polufinala kanadske fudbalske lige protiv Toronto Kroacije, koja je domaćin prvog duela.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 11.10.2009.

10:15

Default images

Srpski tim brani titulu osvojenu prošle godine, a prvi meč protiv ekipe koja je osvojila najviše titula u Kanadi igra se u 22 časa po našem vremenu. Revanš je 17. oktobra. Beli Orlovi su u četvrtfinalu bili bolji od TFC Akademije sa dve pobede, 1:0 i 4:1. Kroacija je eliminisala Brempton Lajonse (3:0, 1:1).

Trener Orlova Dušan Prijić istakao je da je u dvomeču sa Akademojom odlučio kvalitet igrača koji su igrali u Srbiji u prvoj i drugoj ligi.

"TFC nas je dobro namučio, ipak dobili smo zadnju utakmicu ubedljivo, došli su do izražaja iskustvo i kvalitet koji ova ekipa poseduje, naročito kod igrača koji su igrali u Srbiji u prvoj i drugoj ligi. Njihov kvalitet može da parira bilo kom timu ovde u Kanadi".

Prijić je tek tri nedelje prvi trener kanadskih šampiona.

"Kao trener upoznao sam igrače i oni mene. Donekle imam jasnu sliku o njihovoj fizičkoj i tehničkoj spremi, smislu za igru i organizaciju. Probali smo u ovom periodu da podignemo sve to na jedan optimalan nivo, i mislim da možemo da očekujemo dobre rezultate u sledećem periodu. Videćemo šta će biti u naredne dve utakmice".

Trener Belih Orlova smatra da je njegov tim kvalitetniji od velikog rivala, Toronto Kroacije protiv koje je Prijić debitovao na klupi Orlova 20. septembra pobedom od 2:1.

"Primećujem da je to ovde više od igre, da postoji veliki rivalitet, da se osećaju tenzije. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo, mislim da smo kvalitetniji i da posedujemo bolji igrački kadar. Mislim i da su igrači i fizički i psihički spremniji u odnosu na zadnju utakmicu u prvenstvu koju smo dobili. Očekujem prolazak u finale".

Kapiten tima Saša Viciknez, strelac tri gola u četvrtfinalu, istakao je da je atmosfera u timu dobra, baš kao i prošle godine protiv Italije, samo što je veća tenzija.

"Očekujem da napravimo pozitivan rezultat, očekujem veliki broj navijača i pozvam ih da dođu u što većem broju, da nas bodre i podrže. Ova prva utakmica nam puno znači. Imali smo odličnu atmosferu u plejofu prošle godine, imamo je i sada. Razlika je jedino što je lani bila Italija, a ove godine je Kroacija, tako da je malo veća euforija i tenzija. Međutim, odlučiće naša igra, naša upornost i želja za pobedom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: